Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Τοπικές Δράσεις>Ο δήμος μαζεύει καπάκια για καλό σκοπό

Ο δήμος μαζεύει καπάκια για καλό σκοπό

afisa okpadbΟ δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, πριν 2,5 χρόνια ξεκίνησε καμπάνια συγκέντρωσης καπακιών με διπλό στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης τους και την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων που προκύπτει από την ανακύκλωση τους. Σε αυτή τη δράση με την τεράστια απήχηση μέχρι σήμερα συμμετέχουν κάτοικοι, σχολεία, σύλλογοι, ιδιώτες, φορείς κ.α.

Το δυνατό κίνητρο, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση όλων των Βριλησσιωτών, έγινε αιτία να αποκτηθούν 4 αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία ήδη έχουν προσφερθεί σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη. Αυτό το διάστημα ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αληλεγγύης δέχτηκε αίτημα βοήθειας, από το Σύλλογο τριτέκνων – πολυτέκνων «Άγιος Νεκτάριος» στην προσπάθεια που καταβάλει να συγκεντρώσει καπάκια για την απόκτηση αμαξιδίου ειδικού τύπου αγωγής για ένα 10χρονο αγοράκι στην Αρτέμιδα. Το αμαξίδιο κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ και για την αγορά του θα πρέπει να μαζευτούν περίπου 20 τόνοι από καπάκια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος: «Σας καλούμε όλους να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε σύντομα αυτό το παιδάκι να μπορεί να έχει το ειδικό αμαξίδιο του. Καθημερινά, μπορείτε να φέρνετε τις σακούλες με τα καπάκια σας στον ΟΚΠΑΔΒ , Λ.Πεντέλης 62. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας. Ξέρουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης