Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Τοπικές Δράσεις>Δεκαήμερο ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας

Δεκαήμερο ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας

aimodosiaΟ Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών  και Δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», συνδιοργανώνουν από τις 6 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2017, 10ημερο δράσεων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εθελοντικής  αιμοδοσίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω της θερινής περιόδου, όπου οι διαθέσιμοι αιμοδότες μειώνονται δημιουργώντας αγωνία για τους ασθενείς που χρειάζονται αίμα λόγω διαφόρων αιτιών. Συμμετέχει στην εκδήλωση ο Σύλλογος αιμοδοσίας Χαλανδρίου «ΕΛΠΙΔΑ»

 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αιμοδοσίας

 

  • Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017  ώρα 17.00-20.00 εθελοντική αιμοδοσία .

 

Την ίδια μέρα και ώρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Όραμα" Ελπίδας, θα πραγματοποιείται και  λήψη δείγματος μυελού των οστών όσων το επιθυμούν.

 

  • Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 ώρα 18.00 Λαμπαδηδρομία , στην οποία θα συμμετέχουν λαμπαδηδρόμοι από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και το Γ.Ν Σισμανογλειο-Αμαλία Φλέμινγκ.

 

Τη φλόγα θα ανάψει  η Ολυμπιονίκης Nίκη Μπακογιάννης στην διασταύρωση Σισμανογλείου και Πεντέλης όπου θα ενωθούν όλες οι ομάδες λαμπαδηδρόμων με τους Θάνο Τσιρίκο ,Παγκόσμιο Πρωταθλητή Καταδύσεων και την Γυναικεία ομάδα Χάντμπωλ Βριλησσίων καθώς και αθλητές από τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Θα τερματίσουν  στη πλατεία Αναλήψεως όπου θα τους υποδεχθεί η φιλαρμονική του Δήμου, θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί επισήμων και θα δοθούν αναμνηστικά στους λαμπαδηδοδρόμους.

 

  • Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 ώρα 18.00

 

Α) Εθελοντική αιμοδοσία 1Ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων ώρα 09.00-13.00Την ίδια μέρα και ώρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Όραμα" Ελπίδας, θα πραγματοποιείται και  λήψη δείγματος μυελού των οστών όσων το επιθυμούν

Β)Εκδήλωση επιστημονικής ενημέρωσης. Επίσημοι καλεσμένοι ομιλητές:

Η Πρόεδρος του ΕΚΕΑ κα Χάρις Ματσούκα και ο επιστημονικός Δ/ντής ΕΚΕΑ αιματολόγος ιατρός κος Σταμούλης Κων.                                                   

Στο 10ημερο εθελοντικής έκτακτης αιμοδοσίας στηρίζουν ενεργά

  • οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας
  • Το Γ.Ν. Σισμανόγλειο –Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης
  • Το ΕΚΑΒ
  • Η πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων
  • Η Ελληνική Αστυνομία του Α.Τ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Σκοπός όλων η στήριξη στο θεσμό εθελοντικής αιμοδοσίας και της ηλεκτρονικής κάρτας αιμοδοσίας, που είναι μια πράξη ανθρωπιάς  και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Βριλησσίων ευχαριστεί την ΑΜΙΤΑ για την ευγενική χορηγία

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης