Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Τοπικές Δράσεις>Η Σχολή Γονέων συζητά για την πατρότητα

Η Σχολή Γονέων συζητά για την πατρότητα

sxolhΣτις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση της σχολής γονέων, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην πατρότητα και τον ρόλο του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια με βασικό ομιλητή  τον π. Ιωάννη Τσαπαρίκο. 

Θεματικός άξονας της ομιλίας είναι η συστημική προσέγγιση της πατρότητας. Η συστημική προσέγγιση υπερτερεί της παραδοσιακής αναλυτικής (καρτεσιανής) σκέψης, ως προς το ότι προσλαμβάνει και ερμηνεύει τον κόσμο ως ολότητα, ως σύνολο συστημάτων και υποσυστημάτων, σε συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ τους.      Στόχος της ομιλίας είναι να αναδειχθεί ο θεμελιακός λόγος ύπαρξης και δραστηριοποίησης του πατέρα μέσα σε μια οικογένεια και κοινωνία που συνεχώς αλλάζει και επαναπροσδιορίζεται. Μετά την αναφορά σε βασικές διαστάσεις της πατρότητας (ο πατέρας ως άτομο, ο πατέρας στην οικογένεια, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στη θρησκεία, στη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον), θα αναλυθεί διεξοδικότερα ο ρόλος του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια.   Μπορεί άραγε ο σύγχρονος πατέρας να μην είναι παθητικός θεατής, αλλά να είναι ενεργός συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος με την σύζυγο-μητέρα στο δυσχερές, πολύπλοκο και πολυσύνθετο εγχείρημα της από κοινού διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης μιας πιο ολοκληρωμένης προσωπικότητας, ικανής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών;

Ο π. Ιωάννης Τσαπαρίκος

Ο π. Ιωάννης Τσαπαρίκος γεννήθηκε στη Σάμο το 1964  και  κατοικεί στην Αθήνα  από  το 1975. Χειροτονήθηκε κληρικός το 1994 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Σπούδασε Θεολογία και Συστημική Θεραπεία και υπηρετεί από το 2006 στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων. Είναι υπεύθυνος  των τομέων Νεότητας, Γάμου και  Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δραστηριοποιείται στην παρουσίαση ομιλιών καθ' έτος στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων. Επίσης, είναι υπεύθυνος  του ενοριακού κύκλου μητέρων και παρουσίασης βιωματικού σεμιναρίου για την οικογένεια σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό ίδρυμα ''Διακονία'. Ταυτόχρονα  είναι υπεύθυνος για την κατηχητική σύναξη,  αλλά και για την αγαστή συνεργασία με όλα τα εκπαιδευτήρια της ενορίας. Ευαισθητοποιείται στον  ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας, ιδίως της δοκιμαζόμενης στις μέρες μας οικογένειας, επηρεασμένος  κι από την θητεία του ως εφημέριος του Νοσοκομείου Παίδων ''Αγία Σοφία'' κατά το παρελθόν. Ενημερώνεται τακτικά για τις σύγχρονες προσεγγίσεις της Ποιμαντικής μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων και συμμετέχει σε Διεθνή Συνέδρια Ψυχοθεραπείας ( EFTA). 

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης