Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Κοινωνία>«Η δεκαετία του ,40 και οι Χαλανδραίοι»

«Η δεκαετία του ,40 και οι Χαλανδραίοι»

i dekaetia tou 40 k oi xalandraioi amarysiaΠαρθενική εκδήλωση με ημερίδα από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου (ΟΠΙΔΗΧ), πραγματοποίησε με επιτυχία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ημερίδα με θέμα «Η δεκαετία του 40 και οι Χαλανδραίοι», στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση της ΟΠΙΔΗΧ, τα μέλη της οποίας εργάζονται από το 2015 καταγράφοντας τις μαρτυρίες των Χαλανδραίων για τη ζωή τους και την πόλη τους. Με την προοπτική να δημιουργηθεί Μουσείο Μνήμης για το Χαλάνδρι, η ΟΠΙΔΗΧ τέθηκε σύντομα υπό την αιγίδα του Δήμου, ο οποίος είναι αρωγός στην προσπάθειά της. Στην ημερίδα τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν οπτικοακουστικό υλικό και αφηγήσεις από τις προφορικές μαρτυρίες κατοίκων, που είτε ζούσαν στην περιοχή τη δεκαετία του 40, είτε μετοίκησαν εδώ αργότερα. Η παρουσίαση περιελάμβανε τις ενότητες: Πόλεμος - Κατοχή, Αντίσταση - Απελευθέρωση και Δεκεμβριανά - Εμφύλιος.

Η εκδήλωση που έγινε μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, έκλεισε με ρεμπέτικο τραγούδι, κρασάκι και μεζέ αλλά και συζητήσεις που προκάλεσαν οι αφηγήσεις στο κοινό. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν θερμή και εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσπάθεια της ΟΠΙΔΗΧ στην καταγραφή της κοινωνικής ιστορίας του Χαλανδρίου και τη διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης