Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Εκπαίδευση>Με δύο νέους παιδικούς σταθμούς η φετινή χρονιά

Με δύο νέους παιδικούς σταθμούς η φετινή χρονιά

neoi stathmoi amarysiaΜε δύο νέους παιδικούς σταθμούς (ο 5ος βρίσκεται στην οδό Πρωτέως και ο 6ος στην οδό Γαλήνης), ξεκίνησε η φετινή χρονιά στο Χαλάνδρι.

Οι δύο νέες σύγχρονες υποδομές υπολογίζεται ότι θα φιλοξενήσουν 150 περισσότερα παιδιά (50% αύξηση σε σχέση με πέρυσι), ενώ προσλήφθηκαν 52 νέοι βρεφονηπιοκόμοι, οι οποίοι προσλήφθηκαν για την κάλυψη των νέων αναγκών και με μηδενικά τροφεία για τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών.

Είχαν προηγηθεί πέρυσι, η ίδρυση και η επαναλειτουργία βρεφικών τμημάτων μετά την κατάργησή τους το 2010, η κατάρτιση νέου αντικειμενικού συστήματος επιλογής παιδιών, (με μοριοδότηση και δημόσια ανάρτηση), μεγάλη μείωση των τροφείων (δωρεάν για όλα τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ) και πρόνοιες για ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, με άλλη εργολαβία, ανακατασκευάστηκαν πλήρως οι Α’ και Β’ παιδικοί, δύο σταθμοί από τους παλαιότερους παιδικούς της πόλης.

«Όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν χωρίς τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου», αναφέρει η διοίκηση σε σχετική της ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Οι δράσεις αναβάθμισης της κοινωνικής συνεισφοράς στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής συνεχίζονται».

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης