Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Εκπαίδευση>Μαθητική ευαισθητοποίηση, «ασπίδα» κατά του AIDS

Μαθητική ευαισθητοποίηση, «ασπίδα» κατά του AIDS

aids amarysiaΜε αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με το  Τμήμα  Παιδείας  της Διεύθυνσης  Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, διοργάνωσε σειρά ομιλιών σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την Παιδίατρο του Δήμου, Φλώρα Τζίφη.

Τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα του AIDS  έχουν αυξηθεί και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία πενταετία, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ζουν με HIV στη χώρα μας έχει αυξηθεί συνολικά κατά περίπου 50%.

Προβληματίζει το γεγονός ότι αυξάνονται οι διαγνώσεις σε προχωρημένο στάδιο της νόσου. Οι περισσότεροι από εκείνους που καθυστερούν να διαγνωστούν, είναι οι ετεροφυλόφιλοι.

Η αύξηση των κρουσμάτων στους νέους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι σχετικές δράσεις έχουν υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια,  αναδεικνύει την αναγκαιότητα τόσο η πολιτεία όσο και η κοινωνία των πολιτών να παραμένουν σε εγρήγορση με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτών, εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Δήμου να εισαχθεί στα σχολεία η ενημέρωση των εφήβων σχετικά με το AIDS, ώστε να υιοθετήσουν μια ασφαλή συμπεριφορά που θα αποτελέσει ασπίδα κατά του ιού.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης