Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Εκπαίδευση>«Το Δημόσιο Σχολείο, μια αγκαλιά ανοιχτή για τα προσφυγόπουλα»

«Το Δημόσιο Σχολείο, μια αγκαλιά ανοιχτή για τα προσφυγόπουλα»

foto to dhmosio sxoleio gia ta prosfygopoula 3 amarysiaΜε τη διοργάνωση του Δήμου και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»

Πολύ ενδιαφέρουσα αποδείχτηκε η εκδήλωση «Το Δημόσιο Σχολείο, μια αγκαλιά ανοιχτή για τα προσφυγόπουλα» που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής», την Κυριακή 2 Απριλίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής από το 2014 για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Όλοι οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Περικλής Παυλίδης, επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.  και ο Σωτήρης Γεωργόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»,  στάθηκαν στην επιτακτική ανάγκη συμβολής του δημόσιου σχολείου στην υποδοχή και στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση, όπου οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για τη δική τους εμπειρία από σχολεία που πηγαίνουν παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες αναφέρθηκαν και στην απαράδεκτη στάση της Ε.Ε., η οποία αντί να προσφέρει λύση εντείνει τα προβλήματα.

Τέλος, κοινό ήταν το συμπέρασμα όλων ότι παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, η κατάσταση είναι δυνατό να βελτιωθεί μόνο αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους αλλά και το προσωπικό που απαιτείται για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης