Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Πολιτική>Βήμα προς τη δημιουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Βήμα προς τη δημιουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου

laiko panepistimio xalandri amarysiaΆνοιξε ο δρόμος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τον δρόμο για τη δημιουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Χαλανδρίου ανοίγει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε, στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου, η σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πολιτισμού, ύστερα από την ανοιχτή συζήτηση στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η δημιουργία ενός λαϊκού πανεπιστημίου «που θα παρέχει έγκυρη γνώση υψηλού επιστημονικού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως πεδίο συνάντησης και πνευματικής ανταλλαγής των πολιτών», εκφράστηκε ως κοινή πεποίθηση των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση. Την εισήγηση στήριξε και ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κουράσης, αλλά και όλοι οι παρόντες επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Τη στάση αυτή χαιρέτισε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, τονίζοντας ότι «η στήριξη όλων αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας».

Σύμφωνα με την εισήγηση, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο θα παρέχει γνώσεις σε όλα τα πεδία της επιστήμης και των τεχνών, αποτελώντας για τους πολίτες μια «δεύτερη ευκαιρία» για γνώσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και για όσους έχουν σπουδάσει, να διευρύνουν το γνωστικό τους ορίζοντα. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης