Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Πολιτική>Απαλλοτρίωση «Δουζένη» μέσω Πράσινου Ταμείου

Απαλλοτρίωση «Δουζένη» μέσω Πράσινου Ταμείου

foto kthma douzenh Slider amarysiaΜεγάλα τα αναμενόμενα οφέλη με πολεοδομικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαστάσεις.

Στην απαλλοτρίωση του κτήματος Δουζένη στο Κάτω Χαλάνδρι προχωρά ο Δήμος ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με 1.363.279,17 €. Το ακίνητο, επί των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Σαλαμίνος, έχει συνολική έκταση 3 στρεμμάτων (2.997,20 τ.μ.), στην οποία βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο οινοπνευματοποιίας Δουζένη (επιφάνειας 289,04 τ.μ.), το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο ως πρότυπο βιομηχανικό κτίριο της μεταπολεμικής περιόδου. Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, το συγκεκριμένο ποσό που καλύπτει την αντικειμενική αξία του ακινήτου δίνεται στο Δήμο από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων» -στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος- προκειμένου να μην παρακωλυθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσής του, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Με αυτή την απόφαση, το Πράσινο Ταμείο αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν σοβαροί πολεοδομικοί λόγοι για την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης ως κοινόχρηστου χώρου και τα αναμενόμενα οφέλη θα είναι μεγάλα από την απαλλοτρίωση του εν λόγω ακινήτου, με πολεοδομικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαστάσεις». Η χρηματοδότηση αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την ολοκλήρωση μιας υπόθεσης που απασχολεί πολλά χρόνια τις διοικήσεις του Δήμου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης