Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Πολιτική>Εγκαίνια στον βιοκλιματικό βρεφονηπιακό στο Πάτημα

Εγκαίνια στον βιοκλιματικό βρεφονηπιακό στο Πάτημα

bioklimatikos amarysiaΣε χώρο 2,5 στρ. με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, βεράντα, αστικό κήπο και λαχανόκηπο

Τον νέο βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στο Πάτημα εγκαινίασαν σε γιορτινή ατμόσφαιρα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος. Ο δήμαρχος μίλησε για την αξία του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 με μελέτη και επίβλεψη του Δήμου, καθώς και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των δημόσιων υποδομών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Ο νέος υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός φιλοξενεί 115 βρέφη και νήπια. Κατά τη λειτουργία του σταθμού ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά, γονέων, μέσω της αξιοποίησης των voucher του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Το 5ο τμήμα προσχολικής αγωγής βρίσκεται σε χώρο 2,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για νήπια, αίθουσες ύπνου, εστιατόριο, αίθουσα εκδηλώσεων, κουζίνα, γραφεία και βοηθητικές εγκαταστάσεις. Η βεράντα του ορόφου διαθέτει χώρους παιχνιδιού και έναν μικρό αστικό κήπο με αρωματικά φυτά, ενώ στην αυλή καλλιεργείται ένας αστικός λαχανόκηπος. Το κτήριο είναι βιοκλιματικό και έχει την ιδανική θερμοκρασία χειμώνα – καλοκαίρι, ενώ πρόκειται για το μοναδικό δημόσιο κτήριο στην πόλη που θερμαίνεται και ψύχεται με χρήση γεωθερμίας.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης