Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Πολιτισμός>Νοηματική μετά... μουσικής στη Ρεματιά

Νοηματική μετά... μουσικής στη Ρεματιά

alkinoos amarysiaΜια σημαντική σελίδα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής σκηνής γράφτηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στη Ρεματιά. Η συναυλία που παρουσίασε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – Νύχτες Αλληλεγγύης, αποτέλεσε την πρώτη συναυλία, η οποία, χάρη στη συνεργασία της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία με τον Δήμο, έδωσε τη δυνατότητα σε κωφούς και βαρήκοους να απολαύσουν ισότιμα τη μουσική.

Η πρώτη πραγματικά προσβάσιμη από όλους συναυλία παρουσιάστηκε με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τη Θεοδώρα Τσαποΐτη που βρισκόταν στη σκηνή και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς και βαρήκοους που χειριζόταν η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, αποδίδοντας γραπτώς όχι μόνο τους στίχους των τραγουδιών, αλλά και όσων ειπώθηκαν επί σκηνής.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη σημασία της αναγνώρισης της Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για την ισότιμη συμμετοχή των Κωφών και στην καθυστέρηση της κοινωνίας μας να ενσωματώσει τις απαιτούμενες υπηρεσίες προσβασιμότητας σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής εν έτει 2017.

Οι υπηρεσίες δεν ωφέλησαν μόνο τους κωφούς, αφού όλοι οι θεατές, βλέποντας τους στίχους των τραγουδιών, μπόρεσαν να τραγουδήσουν λέξη – λέξη όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης