Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Πολιτισμός>«Ταξείδιον» χωρίς ισοτιμία, λόγω… παρανόησης

«Ταξείδιον» χωρίς ισοτιμία, λόγω… παρανόησης

iwanna pappa amarysiaΗ ηθοποιός Ιωάννα Παππά κατέβασε εν αγνοία της από τη σκηνή της Ρεματιάς τη διερμηνέα Νοηματικής

Ανατροπή κι απογοήτευση στη δεύτερη καθολικά (;) προσβάσιμη παράσταση του Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι που είχαν διοργανώσει ο Δήμος και η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία. Κατά της διάρκεια της  θεατρικής παράστασης «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη ήταν προγραμματισμένη η ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους  για κωφούς και βαρήκοους καθώς και ακουστική περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Μόνο που ένα απρόοπτο τα άλλαξε όλα. Η ηθοποιός Ιωάννα Παππά διέκοψε ξαφνικά την ερμηνεία της για να απομακρύνει από τη σκηνή τη διερμηνέα στη Νοηματική.

Όπως εξήγησε αργότερα ο σκηνοθέτης, δεν είχε ενημερώσει την ηθοποιό για τη δίμηνη συνεργασία του με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και η καλλιτέχνης δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν επί σκηνής η διερμηνέας.

«Η διοργάνωση καθολικά προσβάσιμων εκδηλώσεων από τον Δήμο σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία δεν στοχεύει στην παροχή επιμέρους υπηρεσιών για ανάπηρους, αλλά στην καθιέρωση της αυτονόητης δυνατότητας ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στα έργα του πολιτισμού και της τέχνης», διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης