Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Πολιτισμός>Νύχτες Αλληλεγγύης με χιλιάδες κοινωνούς

Νύχτες Αλληλεγγύης με χιλιάδες κοινωνούς

rematia mousika synola ERT amarysiaΑυλαία στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Μετρώντας συνολικά περισσότερους από 35.000 θεατές, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – Νύχτες Αλληλεγγύης έριξε αυλαία την περασμένη εβδομάδα, με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Από 1 Ιουλίου έως 20 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ παρουσίασε 72 εκδηλώσεις, από τις οποίες οι 59 είχαν ελεύθερη είσοδο. Οι χιλιάδες πολίτες, που έγιναν κοινωνοί της μεγάλης γιορτής τίμησαν και τις φετινές Νύχτες Αλληλεγγύης με την εθελοντική συνεισφορά τους σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές και για τους πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου.

Οι φετινές Νύχτες Αλληλεγγύης διεύρυναν το νόημά τους και για έναν ακόμη λόγο. Ο Δήμος, σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, δημιούργησε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας ως προς το περιεχόμενο, σε δύο εκδηλώσεις (μια συναυλία και μια θεατρική παράσταση), οι οποίες παρουσιάστηκαν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς και βαρήκοους, καθώς και Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης στη θεατρική παράσταση, με στόχο την ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στη ζωή της πόλης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης