Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Πολιτισμός>Ένα πολυπολιτισμικό 3ο Φεστιβάλ Ποίησης

Ένα πολυπολιτισμικό 3ο Φεστιβάλ Ποίησης

vradia poiisis 2017 4Έξι καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ποιητές συναντήθηκαν στο Αετοπούλειο.

Μια μαγική βραδιά ποίησης απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Έξι καταξιωμένοι ποιητές συναντήθηκαν σε ένα ποιητικό αναλόγιο που άνοιξε ένα πολυπολιτισμικό παράθυρο διαλόγου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο διευθυντής του αντίστοιχου Φεστιβάλ της Πράγας Γιόζεφ Στράκα, ο Αλί Καλντερόν από το Μεξικό, ο Παλαιστίνιος πολιτικός ποιητής Νατζουάν Νταρουίς και οι Έλληνες ποιητές Κωνσταντίνος Μπούρας, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ελένη Ηλιοπούλου - Ζαχαροπούλου, ενώ την βραδιά συντόνισε ο Χάρης Μελιτάς. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η παρουσία του συνθέτη – ποιητή Γιώργου Μαρινάκη στο πιάνο, με μελοποιήσεις του σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Τραγούδησαν ο Δημήτρης Κλειδάς και η Ελένη Κοταδάκη.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών διοργάνωσε ο Κύκλος Ποιητών υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Κακογιάννη, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και άλλους φορείς και Δήμους, με συμμετοχή 24 ξένων και 50 Ελλήνων ποιητών.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για τους νεκρούς από τους σεισμούς του Μεξικού πριν από την απαγγελία του ποιητή Αλί Καλντερόν.

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης