Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΧΑΛΑΝΔΡΙ>Τοπικές Δράσεις>Με επιτυχία η περιβαλλοντική δράση «Let’s Do It Greece»

Με επιτυχία η περιβαλλοντική δράση «Let’s Do It Greece»

proskopoiΤην Κυριακή 17 Απριλίου 2016, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου πραγματοποίησε με επιτυχία τον καλλωπισμό της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Κάτω Χαλάνδρι. Η δράση εντασσόταν στην πανελλήνια εκστρατεία με την ονομασία Let’s do it Greece και είχε ως σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς στο τόπο μας, πραγματοποιώντας δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Παιχνίδια εκπαίδευσης
Νωρίτερα στον αίθριο χώρο του Μετρό της στάσης Χολαργού, τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, είχαν την χαρά να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες ασχολήθηκαν με την μόλυνση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με το νερό, έμαθαν  για την σύσταση και τις ιδιότητές του με μια σκυταλοδρομία, βυθίστηκαν με την φαντασία τους στον απέραντο ωκεανό και τα πλάσματα της θάλασσας παίζοντας ένα ζωηρό παιχνίδι με υποβρύχια, χόρεψαν τον ινδιάνικο χορό της βροχής, βοήθησαν τους γυρίνους μιας λίμνης να μεταμορφωθούν σε βάτραχους, έμαθαν ένα νέο άθλημα με την ονομασία «Γκολφ ανακύκλωσης» και βρήκαν απλούς τρόπους να εξοικονομούμε νερό στην καθημερινότητά μας και να σεβόμαστε το υδάτινο περιβάλλον.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μαζί με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και περιβάλλοντος  Δημήτρη Χριστουλάκη, τον τέως δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, μικρούς και μεγάλους πολίτες, τους προσκόπους του 2ου Συστήματος Προσκόπων Χαλανδρίου και φυσικά τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου, φύτεψαν καλλωπιστικά φυτά και θάμνους στις νησίδες της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η Ένωση ευχαριστεί τους μικρούς και μεγάλους Χαλανδραίους που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση, τα φυτώρια «Ξενούλης», «Υδρία» και «Φύση» για την ευγενική χορηγία φυτικού υλικού και ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού, την επόμενη χρονιά σε μια άλλη γειτονιά της πόλης.

 

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΑΛΑΝΔΡΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης