Η κατανάλωση περισσότερου καφέ μπορεί, ενδεχομένως, να μειώσει την ηπατική βλάβη, που συνδέεται με μεγάλη κατανάλωση τροφίμων και αλκοόλ.
Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 9 ερευνών σε περισσότερους από 430.000 συμμετέχοντες. Σε όλες τις έρευνες ο κίνδυνος κίρρωσης συνέχισε να μειώνεται καθώς αυξάνονταν καθημερινά τα φλιτζάνια καφέ. Σε σύγκριση με μηδενική κατανάλωση καφέ, υπολόγισαν ότι ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα συνδέθηκε με 22% χαμηλότερο κίνδυνο κίρρωσης. Με 2 φλιτζάνια ο κίνδυνος μειώθηκε κατά 43% ενώ μειώθηκε 57% για 3 φλιτζάνια και κατά 65% για 4. Ωστόσο τα αποτελέσματα αφήνουν ακόμα ορισμένες ερωτήσεις χωρίς απάντηση.