Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Υγεία>Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΔΔΥΠΠΥ

Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΔΔΥΠΠΥ

symfwno synergasias eddypyy keelpnoΣύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Προστασία της Υγείας των Πολιτών» υπογράφηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταξύ του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητή χειρουργικής Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και του προέδρου του  Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Στόχος του προγράμματος είναι η διαρκής προάσπιση και προαγωγή υγείας όλων των κατοίκων της χώρας.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων επιμόρφωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης στους τομείς της δημόσιας υγείας, της διαχείρισης κινδύνων, της παροχής πρώτων βοηθειών, της εμβολιαστικής κάλυψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου των πληθυσμών. Μετά από την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε: «Πήρε και τυπική μορφή η συνεργασία μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΔΔΥΠΠΥ, με στόχο τη συντονισμένη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων δημόσιας υγείας». Τόνισε επίσης ότι «η δημόσια υγεία είναι ένα σύνθετο πεδίο και ότι η οικονομική ύφεση, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η παγκοσμιοποίηση και η κλιματική αλλαγή με τις επιπτώσεις τους στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους που καθορίζουν την υγεία των πληθυσμών διαμορφώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα».

Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης δήλωσε την επιθυμία να εφαρμοστούν μέτρα προληπτικής ιατρικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Τόνισε επίσης: «Οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον πληθυσμό για την διαφύλαξη της υγείας τους ενώ εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη μέτρων για την εμβολιαστική κάλυψη καθώς και η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων  στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με 192 Δήμους-μέλη μπορεί να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού κατά τόπους αλλά και ευρύτερα».

Περισσότερα στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ > ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης