Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Υγεία>Συνεργασία και με τους ομογενείς ιατρούς της Αυστραλίας

Συνεργασία και με τους ομογενείς ιατρούς της Αυστραλίας

symfwno giatroi australia 6 MESA amarysiaΣύμφωνο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, υπέγραψε ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Αυστραλίας, συμμετέχοντας στη γέφυρα μεταξύ των ανά τον κόσμο Ελλήνων επιστημόνων.

Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που διοργάνωσαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 25 και  26 Νοεμβρίου 2017.

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών που αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, αποτελεί διεθνή κόμβο για τη διασύνδεση όλων των Ελλήνων ιατρών ανά τον κόσμο με κύριους στόχους, την ανταλλαγή απόψεων, την ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου και τη μετάδοση τεχνογνωσίας, τη διευκόλυνσή τους στην ανεύρεση εργασίας, τη δημιουργία κινήτρων με στόχο την επιστροφή τους και την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, την εθελοντική παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών από Έλληνες ιατρούς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης και αντικειμενικής ανθρωπιστικής βοήθειας ανά τον κόσμο, τη καθιέρωση και απονομή Βραβείων Αριστείας για τους Έλληνες Ιατρούς με διεθνώς αναγνωρισμένη δράση κ.ά.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψε με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας ο οποίος αριθμεί 600 μέλη, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η ανταλλαγή φοιτητών Ιατρικής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των δύο χωρών και  η συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

«Επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας

Ο Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Ο μεγάλος αριθμός των Ελλήνων ιατρών συνθέτουν ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένες διεθνώς περγαμηνές και ικανότητες, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη κοινωνική προσφορά. Αυτό το αξιόλογο δυναμικό είναι διασκορπισμένο σε όλα τα σημεία της υφηλίου και αποτελούν τον καλύτερο  πρεσβευτή της Ελλάδος. Θέλουμε να αναδείξουμε την ιατρική επιστήμη  και τον Έλληνα ιατρό ως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας Ελλάδας που πρέπει να δημιουργήσουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας Μαρίνης Πιρπιρής δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η ευκαιρία να συμβάλλουμε στη  συνεχή ενημέρωση και στην εκπαίδευση Ελλήνων Ιατρών, παγκοσμίως, προωθώντας έτσι το πνεύμα της Ελληνικής επιστήμης. Ως Έλληνες της διασποράς στη μεγαλύτερη πόλη Ελληνόφωνων εκτός Ελλάδας, ευχόμαστε επιτυχία  στην προσπάθεια για την προώθηση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα και δεσμευόμαστε για την υποστήριξή μας».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου για τον τουρισμό υγείας παρουσιάστηκε από τον, γ.γ. του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Πέτρο Μαμαλάκη ένα διαδικτυακό μαγκαζίνο το GREEKSNET, που φιλοδοξεί να ενώσει τους Έλληνες ανά τον κόσμο, καθώς θα μπορούν να διαβάσουν σημαντικά νέα από τη ομογένεια και την Ελλάδα, δράσεις για τον τουρισμό υγείας και ελληνικές πρωτοπορίες στην επιστήμη.

Παράλληλα  ανακοινώθηκε η  διοργάνωση του 1ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών που θα γίνει στη Κω τον ερχόμενο Μάιο, σηματοδοτώντας προς κάθε κατεύθυνση την οικουμενικότητα της ελληνικής επιστήμης.

Οι εργασίες της διημερίδας

Στόχος της διημερίδας ήταν η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας.  Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται χαρτογράφηση του ανταγωνισμού, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας, καθώς επίσης στην ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού χάρτη, μέσω του οποίου θα προτείνονται συγκεκριμένες πολιτικές, με σκοπό την προώθηση των εθνικών μας στόχων πάνω στον τομέα αυτό.

«Η δημιουργία ισχυρού brand και φήμης της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού τουρισμού υγείας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της νέας στρατηγικής. Θέτουμε ως προτεραιότητα την κινητοποίηση και ενθάρρυνση της συμπαράστασης του απόδημου Ελληνισμού, με σκοπό οι Έλληνες του εξωτερικού, να συνδράμουν σαν πρέσβεις καλής θέλησης, καταναλωτές, πάροχοι, χορηγοί, επενδυτές», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον τέταρτο σταθμό, μετά την Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ και το Σικάγο όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ανάλογες εκδηλώσεις πριν από μερικούς μήνες.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της Αυστραλίας, μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της υγείας, καθώς και ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ομιλητές τόνισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και ανέπτυξαν το σχέδιο δράσης, για την αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας, στο τζίρο της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού υγείας, ο οποίος όπως έδειξαν νεότερες έρευνες, ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ αναμένεται ετήσια αύξηση κατά 15%-25%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, επισήμανε ότι η Αυστραλία είναι μια δυναμική αγορά από την οποία η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί καθώς πολλοί Αυστραλοί ασθενείς ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι άριστη και σε αυτό έχει συμβάλλει η δυναμική ελληνική κοινότητα, η οποία θα στηρίξει την προσπάθεια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί εθνικό στόχο.

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Χριστίνα Σημαντιράκη, η οποία χαρακτήρισε τον τουρισμό υγείας βασικό πυλώνα ανάπτυξης και τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης στην Αυστραλία για την προώθηση του θεματικού τουρισμού.  Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Αυστραλίας Marinis Pirpiris, ο ο πρόεδρος του  Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αrthur Baoustanos, ο γενικός διευθυντής της«ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας κ.α

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ  είχε συνομιλίες με ομογενείς, μέλη της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αυστραλίας που συμμετείχαν στη διημερίδα. Ειδικότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν με τον πρώην υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Βικτώριας Ιωάννη Πανταζόπουλο, το βουλευτή της έδρας του Oakleigh Σταύρο Δημόπουλο και το μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Βικτώριας, πρώην ήμαρχο του Fitzroy και δημοτικό σύμβουλο του Μanninham Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στη συνέχεια σε κλίμα συναισθητικής φόρτισης ζευγάρια που έγιναν γονείς με εξωσωματική γονιμοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, διηγήθηκαν την εμπειρία τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους Έλληνες επιστήμονες.

Ο, αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος επισήμανε: «Οι Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου και ανήκουν στον Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών είναι αυτοί που με την αξιοπιστία τους βοηθούν στην εδραίωση της εμπιστοσύνης του διεθνούς κοινού για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα στο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού».

Σημειώνεται ότι επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι πολίτες της Αυστραλίας.

Οι ομιλητές

Ειδικότερα, πραγματοποίησαν ομιλίες οι εξής:

Πέτρος Μαμαλάκης, Γενικός Γραμματέας I.H.T.C., Ιδρυτής & Δ/νων Σύμβουλος Vitabooking.co: «Ο κόμβος του Τουρισμού Υγείας   www.vitabooking.com»

Νικόλαος Σ. Κουβελάς, αναπλ. Καθηγητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,Πρόεδρος Ομίλου Οδοντιατρικού Τουρισμού Αθηνών, πρόεδρος EURODENTICA:«Γιατί να φτιάξω τα δόντια μου στην Ελλάδα»

Σταύρος Τομπρής, MD, PhD, DDS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Διευθυντής Κλινικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ευρωκλινικής Αθηνών, Διευθυντής EuropeanVascular Anomalies clinic:"Η θεραπεία των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών παραμορφώσεων του προσώπου στην Ελλάδα»

Σωτήρης Τσιούμας, Πρόεδρος Ελληνικής Αισθητικής και μη Επεμβατικής Χειρουργικής, Οφθαλμολόγος-Οφθαλμοπλαστικός,συμβασιούχος Καθηγητής Αισθητικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας: «Αισθητική ιατρική κ αναίμακτη χειρουργική»

Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα, ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Χειρούργος–Γυναικολόγος, Μαστολόγος-Ογκολόγος , πρόεδρος  της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας:«Από το Α έως το Ω στη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενειών του μαστού"

Λίνα Ευγενή, Βιολόγος Αναπαραγωγής, Διευθύντρια Τράπεζας Σπέρματος «ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ»: «Ανδρική Γονιμότητα:  Διαγνωστική Αξιολόγηση – Προστασία – Λύσεις»

Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Δερματολόγος, Νομικός,πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Θερμικής Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου: "Προτάσεις και στρατηγικές επενδύσεων, για την υγειονομική περίθαλψη και τον Θερμαλισμό"

Σοφία Καλανταρίδου, MD, PhD., Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Αρεταίειο: «Από τον Ιπποκράτη στους σύγχρονους ερευνητές των Ελληνικών Ιατρικών Σχολών: ένα ταξίδι καινοτομίας και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους Έλληνες της οικονομικής κρίσης»

Δρ. Δημήτρης Τσουκαλάς MD, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής. Ε.Ι.Νυ.Μ: «Τι είναι η Μεταβολομική Ιατρική»

Δρ. Νίκος Λολατζής, MBBS FRCOGFRANZCOG, IVF Specialist, Διευθυντής του" Centre for Infertility Solutions" "Υπογονιμότητα - υπάρχει πάντα μια λύση»

Δρ. Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη- Μαρίνη,Ιατρός Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος, πρώην Διευθύντρια Εργαστηριακής Αιματολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας,τέως ιατρός στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»Αθηνών, Μέλος των Med-Professionals. Εργαστήριο«ΑΝΑΛΥΣΗ»(Μικροβιολογικό,Βιοχημικό,Ανοσοαιματολογικό, Ορμονολογικό)Κυπαρίσσια Μεσσηνία: «Ιατρικός Τουρισμός και Κυπαρισσία Μεσσηνίας.Ιδανικός προορισμός Τόπος να ζεις και να επισκέπτεσαι.»

Δρ Joel Bernstein, Ειδικός Γονιμότητας, Ιατρικός Διευθυντής του Monash IVF BondiJunction so BSc, MBBCh (Wits) FRCOG, FRANZCOG "Αναπαραγωγικός Τουρισμός: 17 χρόνια και 300 μωρά αργότερα!"

Περισσότερα στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ > ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης