Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Υγεία>«Όραμα Ελπίδας» για την δωρεά μυελού των οστών

«Όραμα Ελπίδας» για την δωρεά μυελού των οστών

orama elpidas 3 MESAΣύμφωνο Συνεργασίας για διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων στους Δήμους υπέγραψαν ο σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» και το ΕΔΔΥΠΠΥ, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Την πεποίθηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και να αποτελέσει πομπό ενημέρωσης, ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι δότες μυελού των οστών και να καλύπτεται η θεραπεία των παιδιών μας στη χώρα μας, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) Γ. Πατούλης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την πρόεδρο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον επιστημονικό υπεύθυνο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου, καθηγητή Σ. Γραφάκο την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στο  ΕΔΔΥΠΠΥ και στον σύλλογο, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, ο Γ. Πατούλης έκανε λόγο για μία σύμπραξη με στόχο τη ζωή.

«Η ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση αγκαλιάζουν το έργο του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” και προσωπικά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη η οποία ένωσε την ελληνική κοινωνία σε ένα κοινό στόχο και στη μεταλαμπάδευση μιας σπουδαίας ιδέας, η αξία της οποίας είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή» ανέφερε και πρόσθεσε πως  σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η αποκέντρωση της ενημέρωσης και η δημιουργία νέων προοπτικών για την αύξηση του αριθμού των εθελοντών για την Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε πως στόχος είναι να υπάρχει σε κάθε Δήμο ένα κέντρο ενημέρωσης εθελοντών για την Τράπεζα Μυελού των Οστών και επισήμανε πως μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά και των ΚΕΠ Υγείας θα γίνει εκστρατεία πληροφόρησης των τοπικών κοινωνιών, με τη διοργάνωση και εκπαιδευτικών ημερίδων, για αυτή τη σπουδαία προσπάθεια.

Επικαλούμενος το ισχυρό ενδιαφέρον των τοπικών αρχών για την προαγωγή και προάσπιση της υγείας των πολιτών, τόνισε πως «η  Υγεία βρίσκεται πλέον στην καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα» και διέτρεξε το σημαντικό έργο του Δικτύου σε αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας ενδεικτικά   τις δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων αλλά και τους προληπτικούς ελέγχους που γίνονται για την έγκαιρη και κυρίως έγκυρη διάγνωση νοσημάτων όπως του καρκίνου του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, καρδιαγγειακού κινδύνου και πολλών ακόμη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, για το έργο και την προσφορά τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Μ. Βαρδινογιάννη απένειμε στον κ. Πατούλη το «Βραβείο Εκτίμησης» για την στήριξη του στο έργο του Συλλόγου, ενώ σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην εκστρατεία για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», τοποθετήθηκε ένα αστέρι με το όνομα του Προέδρου της ΚΕΔΕ, στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Μ. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ του νοσοκομείου Παίδων, πλάι στα αστέρια προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, που υποστηρίζουν τον σύλλογο

Η Μ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ και προσωπικά τον πρόεδρο της Γ. Πατούλη για την ουσιαστική στήριξη σε αυτή την προσπάθεια, επισημαίνοντας ότι υπέγραψαν «ένα συμβόλαιο ζωής», επισφραγίζοντας μία δυνατή συμμαχία.

Ο Σ. Γραφάκος χαρακτήρισε την ΚΕΔΕ «στρατηγικό σύμμαχο» και σημείωσε ότι η συνδρομή της «θα ανοίξει τα φτερά της προσπάθειας μας».

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, μέλη του ΔΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ οι οποίοι έλαβαν τιμητική πλακέτα από την κα Βαρδινογιάννη για τη στήριξη τους και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Περισσότερα στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ > ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης