Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Υγεία>Οριστική λύση δίνει η Ρομποτική στην αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου

Οριστική λύση δίνει η Ρομποτική στην αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου

gonatoΟριστική λύση εφ όρου ζωής, εκεί που η κλασική χειρουργική εμφανίζει αδυναμίες, δίνει πλέον η Ρομποτική Χειρουργική με το αναβαθμισμένο τεχνολογικά σύστημα ΜΑΚΟ στην ολική αρθροπλαστική γόνατος!Αυτό τόνισε, ο διαπρεπής χειρουργός Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας.Την επιτυχία μαρτυρούν, επίσης, τα αποτελέσματα των 95.000 επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, με το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ.

Σύμφωνα με πρόσφατες διεθνείς επιστημονικές μελέτες, το 25% των ασθενών που έχουν κάνει ολική αρθροπλαστική γόνατος με την κλασσική τεχνική, είναι δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως η ολική αρθροπλαστική με την κλασική τεχνική θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις του 20ου αιώνα.Αντίθετα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η τελευταία τεχνολογική αναβάθμιση του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ με τη χρήση εμφυτευμάτων Triathlon, εκτοξεύει το ποσοστό επιτυχίας της επέμβασης στο 99%!

Τα εμφυτεύματα αυτά είναι ανατομικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν φυσική αίσθηση στην κίνηση του γόνατος (κινηματική εφάμιλλη της φυσιολογικής κίνησης).Στην Ελλάδα, η ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική γόνατος και ισχίου εφαρμόζεται από τον Δρ. Χίσσα, με απόλυτη επιτυχία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν.

Η Ρομποτική Χειρουργική, στον τομέα της ορθοπεδικής, εφαρμόζεται πάνω από 11 χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε περισσότερα από 300 νοσοκομεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων και πιο εξειδικευμένων εξ αυτών ( Hospital for Special Surgery, Mayo Clinic, John Hopkins, Hospital for Joint Diseases κ.λπ.).

Ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ

Η άρθρωση του γόνατος ή του ισχίου που πάσχει από προχωρημένη αρθρίτιδα ή άλλη εκφυλιστική νόσο, μπορεί να υποβληθεί σε ελάχιστα επεμβατική ρομποτική αντικατάσταση (αρθροπλαστική) με χρήση ειδικών ενθεμάτων, που διατίθενται αποκλειστικά για ρομποτική εφαρμογή.

Για κάθε ασθενή υπάρχει ένα εξατομικευμένο σχέδιο εξηγεί ο κ Χίσσας: «Όλα ξεκινούν με αξονική τομογραφία της άρθρωσης, που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου εικονικού μοντέλου μοναδικής ανατομίας κάθε ασθενούς. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, όταν απαιτείται, το σύστημα ΜΑΚΟ επιτρέπει στον χειρουργό να κάνει προσαρμογές στο σχέδιο. Όταν ο χειρουργός προετοιμάσει το οστό για το εμφύτευμα, το σύστημα ΜΑΚΟ τον καθοδηγεί στην προκαθορισμένη περιοχή και τον βοηθά να μην κινείται εκτός των προγραμματισμένων ορίων. Έτσι γίνεται ακριβέστερη η τοποθέτηση και η ευθυγράμμιση του εμφυτεύματός».

Η τελευταία τεχνολογική αναβάθμιση του ρομποτικού συστήματος MAKO παρέχει πλέον τις παρακάτω επιλογές:

· Ολική αρθροπλαστική γόνατος

· Μερική αρθροπλαστική γόνατος

· Ολική αρθροπλαστική ισχίου

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

Μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στον δυτικό κόσμο, λόγω οστεοαρθρίτιδας, είναι η ολική αρθροπλαστική γόνατος.Σε βάθος χρόνου πολλοί ασθενείς, που χειρουργήθηκαν με την κλασική τεχνική αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα εμφυτεύματα, ενώ το 25% των χειρουργημένων είναι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης.

Τα προβλήματα αυτά είναι πλέον παρελθόν με τη ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική, καθώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι:

· Εξατομικευμένο, τρισδιάστατο προεγχειρητικό σχεδιασμό, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς (κατά παραγγελία γόνατο).

· Διενέργεια της επέμβασης από τον χειρουργό με την βοήθεια του ρομπότ ΜΑΚΟ

· Ρομποτικά υποβοηθούμενη προετοιμασία και τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με υψηλή ακρίβεια.

· Μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την επέμβαση (μείωση του κινδύνου επιπλοκών όπως τραυματισμός αγγείων ή νεύρων).

· Εξαιρετική εξισορρόπηση των μαλακών μορίων (συνδέσμων – τενόντων ) της άρθρωσης.

· Η κινητοποίηση των ασθενών γίνεται την ίδια ημέρα.

· Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι συνήθως δύο ημέρες.

· Δεν απαιτείται μετάγγιση αίματος, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Περισσότερα στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ > ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης