Από το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Καλοκαίρι στο Μαρούσι ’98» αντέγραψα το σημείωμα του Δημάρχου, από το οποίο καταλαβαίνει κανείς, πως αυτός ο Δήμαρχος έχει ζήσει ως παιδί το Μαρούσι, έχει παίξει στις αλάνες του, έχει ζυμωθεί με τον Τόπο, έχει νοιώσει την «ανθρώπινη επαφή» με τους Μαρουσιώτες αφ’ ενός, και αφετέρου, Δικαίως καμαρώνει για το τεράστιο Πολιτισμικό Έργο το οποίο έχει αναπτύξει ο Δήμος του.
Αφού λοιπόν πήραμε δειγματοληπτικά, υλικό από δύο Προγράμματα «Φεστιβάλ», αυτό του 2013, και του 1986, τελειώνω τον… πρόλογο ενός τεράστιου θέματος που αφορά στον Αληθινό Λαϊκό Πολιτισμό, μ’ εκείνο του 1998.
❍❍ ❍
«Λεωφόρος Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου»
Καλοκαίρι στο Μαρούσι 1998 λοιπόν, το οποίο ξεκινάει από τις 5 Ιουνίου και τελειώνει στις 30.
Περιλαμβάνει 11 εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 4 ήταν…εγχώριες παραγωγές:
1. Από τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου (Π.Κ.) είχαμε «Βραδιά Παραδοσιακών Χορών», στην Πλατεία Ηρώων.
2. Από τη «Μικτή Χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Φιλοθέης» (παράρτημα του Π.Κ.) ο κόσμος ο ξεκομμένος από το κέντρο του Μαρουσιού, απόλαυσε στο όμορφο «Πάρκο Ν.Φιλοθέης» «τραγούδια αγάπης», υπό τη διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.
3. Τα τμήματα «Ευρωπαϊκών Χορών» του Π.Κ. παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης», το οποίο κατέληξε σε γλέντι με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων.
4. Υπό την «ομπρέλα» επίσης του Π.Κ. ο αγαπημένος, μοναδικός και αξέχαστος Ευγένιος Σπαθάρης, έπαιξε στην Πλατεία Ηρώων το έργο «Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι».
Την ίδια μέρα: Κυριακή 28 Ιουνίου, εγκαινιαζόταν το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου» στην Παναγή Τσαλδάρη 26. Το δε Μουσείο, έμεινε ανοιχτό όλο το Καλοκαίρι.
❍❍ ❍
Και περνάμε στον Ιούλιο, ο οποίος καλεί και αυτός με τον καλύτερο τρόπο τους Μαρουσιώτες, να απολαύσουν τις πλατείες τους, τον Κινηματογράφο τους, τα στέκια Πολιτισμού του Τόπου τους, με την… «είσοδο ελεύθερη».