Απέδωσε, δε, τον θετικό ισολογισμό στις εξής τέσσερις παραμέτρους:
● Στο γεγονός ότι ο Δήμος «κυνηγάει όλες τις παλιές οφειλές».
● Στην οργανωμένη εισπρακτική υπηρεσία του Δήμου.
● Στα πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα που φέρνουν χρήματα στον Δήμο.
● Στο γεγονός ότι «οι δαπάνες πηγαίνουν αποκλειστικά σε επενδύσεις και έργα και όχι στον… αέρα».
Επιφυλάξεις από τη μειοψηφία
Από την πλευρά της μειοψηφίας, ο επικεφαλής της μείζονος Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης χαρακτήρισε ως «μη επαρκή» την εισήγηση της δημοτικής αρχής, καθώς, όπως τόνισε, «υπάρχει σημαντική απόσταση στα ποσά που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2008 και σε αυτά που αναφέρονται στον αντίστοιχο ισολογισμό και ως συνδυασμός διατηρούμε επιφυλάξεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΟΜΟΡΦΗ ΚΗΦΙΣΙΑ Γιώργος Σκορδίλης (σ.σ. απόντος του επικεφαλής Παναγιώτη Μπόζου), τονίζοντας ότι «για τους ίδιους λόγους η ψήφος της παράταξης θα είναι λευκή».
«Άλλο προϋπολογισμός, άλλο ισολογισμός»
Απαντώντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι «είναι αδύνατον ο προϋπολογισμός να μην είναι μεγαλύτερος από τον ισολογισμό, αφού στον προϋπολογισμό αναγράφονται πάντα επιπλέον κωδικοί και πιστώσεις, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε έργα την εκάστοτε δεδομένη χρονική στιγμή», για να καταλήξει: «Εδώ συζητάμε για τον ισολογισμό του 2008 που έχει να κάνει με τα πραγματικά ποσά που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Δήμος».
Η έγκριση του ισολογισμού του 2008 έγινε, εν τέλει, δεκτή κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, με 15 θετικές ψήφους και τους κ.κ. Τσιλιγκίρη, Τσούλο, Σκορδίλη και Πάντου να δηλώνουν «λευκό».
Γιάννης Μπεθάνης