Γ) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Η Υπηρεσία της Ανακύκλωσης καλύπτει σε εβδομαδιαία βάση 20 τομείς στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς, 10 τομείς στη Δημοτική Ενότητα Ν.Ερυθραίας και 5 τομείς στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπεγράφη Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για το Σχέδιο Τοπικής Διαχείρισης Απορριμμάτων και Στερεών Αποβλήτων.
Δ) ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Στα πλαίσια της απελευθέρωσης πεζοδρομίων και δρόμων για την ανεμπόδιστη διέλευση πεζών και οχημάτων, εντοπίσθηκαν και επισημάνθηκαν ως εγκαταλελειμμένα 243 οχήματα. Επίσης, αποσύρθηκαν προς καταστροφή 30 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 4 επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες.
Ε) ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ
Με έμφαση στη βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων, ενισχύθηκε η παροχή ηλεκτρολογικής υποστήριξης σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία και τα Σχολεία του Δήμου μας.
Παράλληλα, κατασκευάστηκε ηλεκτρολογικό δίκτυο σε νέους Παιδικούς Σταθμούς και καινούργια γραφεία (βλ.ΚΕΠ), ενώ έγιναν εργασίες συντήρησης του ήδη υπάρχοντος δικτύου και στις 3 Δημοτικές Ενότητες, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο.
Για την πιο άμεση εξυπηρέτηση των αιτημάτων των πολιτών, έγινε στελέχωση ενός ακόμη συνεργείου καλαθοφόρου οχήματος, συντήρησης και εξυπηρέτησης εναερίων δικτύων, με οδηγό-χειριστή και δύο εναερίτες ηλεκτρολόγους.
Με στόχο να διασφαλιστεί η ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη κάλυψη των ηλεκτρολογικών βλαβών, αλλά και οι ανάγκες των συνεργείων σε τεχνικό εξοπλισμό, αγοράστηκαν σύγχρονα όργανα μετρήσεων.
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου εκτελούν καθημερινά έργα για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων, την απελευθέρωση πεζοδρομίων από εμπόδια, μικροεπεμβάσεις ή εργασίες συντήρησης σε Παιδικούς Σταθμούς, σχολικά και άλλα Δημοτικά κτίρια, ενώ κάνουν τοποθέτηση και συντήρηση στυλίσκων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και κατασκευή και συντήρηση των διαγραμμίσεων.
Με στόχο την άρση του οδικού κινδύνου, πεζών και οχημάτων πραγματοποιήθηκαν αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και πεζοδρόμων σε 18 σημεία του Δήμου, ενδεικτικά αναφέρονται:
Γυμναστήριο Ζηρινείου, Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Εθνική Τράπεζα), Λεωφόρος Κηφισίας, ΗΣΑΠ Κηφισιάς, Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, Τατοΐου, Χαριλάου Τρικούπη, Στροφυλίου, Σαρανταπόρου, Ευαγγελίστριας, Θάσου, Ιλισίων, Μακεδονίας, Ρέμβης, Εμ. Μπενάκη, Πλάτωνος, Αριστείδου και Φρύνης.
Ως προς τις επισκευές των κυβόλιθων, πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις σε 10 σημεία, ενδεικτικά αναφέρονται:
Ο κοινόχρηστος χώρος γύρω από την εκκλησία της Αγίας Ματρώνας, ο πεζόδρομος της οδού Θήρας, οι οδοί Κολοκοτρώνη, Σκουφά, Φωκαίας, Καζαντζάκη, Αργυροπούλου & Κολοκοτρώνη, Κ. Βάρναλη, Κρήνης & Πολυτεχνείου και το Αθλητικό Κέντρο (Σπίτι του Αθλητή).
Υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση της Διοίκησης για την απελευθέρωση πεζοδρομίων, αναφέρονται ενδεικτικά οι παρεμβάσεις που έγιναν σε σημεία του Δήμου μας:
Πεζοδρόμια επί της Λεωφόρου Κηφισίας από Πλατεία Πλατάνου ως Όθωνος, οδός Μυρσίνης, Στροφυλίου, Εχίνου, Πατρών, Περγάμου, Διονύσου, Παλλάδος, Κανάρη, Στεφάνου Δέλτα και Διονύσου.
Επισκευές, επανατοποθετήσεις και νέες τοποθετήσεις κιγλιδωμάτων πραγματοποιήθηκαν στις οδούς:
Ρόδων, Κ. Βάρναλη & Ανακρέοντος, Λεβίδου & Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Ηρώου Ν. Ερυθραίας και στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα.
Επίσης, κατασκευάστηκαν σκάφη και ράμπες για ΑμεΑ σε δημοτικούς χώρους, με ενδεικτικά σημεία:
Το Δημοτικό Κτίριο «ΚΕΜΜΕ», το ΚΕΚΟΙΠΟ Κηφισιάς και το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη Ν. Ερυθραίας.
Στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου Χελιδονούς (Κηφισιά) κατασκευάστηκε στέγαστρο και έγιναν αναδιαμορφώσεις. Επιπρόσθετα, επί της οδού Κυριαζή και Αγ. Δημητρίου, έγινε καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών και αποκατάσταση του χώρου.
Με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διαχείρισης ζητημάτων που αφορούσαν στο Δημόσιο Χώρο, η Επιτροπή Πολεοδομικών και Τεχνικών Θεμάτων, συνεδρίασε 9 φορές σε διάστημα 6 μηνών. Η Επιτροπή εξέδωσε γνωμοδοτήσεις για τα θέματα των πλευρικών διοδίων, την Τοπική Κανονιστική για τα πεζοδρόμια και για την ψηφιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων.
Ως προς τα ζητήματα κυκλοφοριακού φόρτου, κατόπιν αυτοψίας στα σημεία όπου μας επισημαίνουν ότι υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, επικοινωνούμε σε καθημερινή βάση με την Τροχαία Κηφισιάς, με σκοπό να δοθούν άμεσα λύσεις στα αιτήματα των πολιτών.





































































































