Τώρα αναρωτιέται κανείς: ΤΙ σχέση μπορεί να έχει αυτή η ΧΡΗΣΤΗ και ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ με τους ακροβατισμούς, μιας ανερμάτιστης και επικίνδυνης για την βιωσιμότητα του Δήμου διαχείρισης στη θητεία του κ. Θεοδωρακόπουλου (2007-2010), είναι απορίας άξιο.
Μια τετραετής θητεία (2007-2010) κατά την οποία υπήρξαν σημαντικοί παράμετροι για παραγωγή έργου, αφού:
α) Λειτούργησε πλήρως το ΕΣΠΑ (2007-2013) και επομένως υπήρξαν τεράστιες δυνατότητες άντλησης κεφαλαίων και εκτέλεσης έργων,
β) Ο Δήμος ήταν πλήρης υποδομών (σχολεία, δρόμοι, όμβρια, αποχετεύσεις, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός, μηχανική αποκομιδή απορριμμάτων, ανακύκλωση, Δημαρχείο, Παιδικοί Σταθμοί, Θέατρο, Κολυμβητήριο, Στάδιο, Πολυιατρείο, Δημοτική Συγκοινωνία, ΚΑΠΗ, Οργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου, μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανοργάνωση, Βιβλιοθήκη και πολλά άλλα, προϊόν σκληρής δουλειάς των προηγούμενων Διοικήσεων .
γ) Η Αυτοδιοίκηση δεν είχε ακόμα ουσιαστικά υποστεί τις συνέπειες της κρίσης ως προς την χρηματοδότηση της από το Κράτος.
Το ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και να φεσώσεις το Δήμο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι ψηλά στη λίστα των υπερχρεωμένων Δήμων της Χώρας, είναι ένα ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ που θα έπρεπε να ήταν αντικείμενο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ προς αποφυγή σ’όλα τα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ FORUM.
Το να παραδώσεις έλλειμμα 7,7 εκατομμύρια (Ισολογισμός 2010) σε μία μόλις τετραετία, τριπλάσιο σε σχέση με το σύνολο από την ύπαρξη του Δήμου (2,1 εκατομμύρια – Ισολογισμός 2006)
Το να παραδώσεις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 3,8 εκατομμύρια (Ισολογισμός 2010) όταν εισέπραξες τουλάχιστον 4,1 εκατομμύρια (απολογισμοί 2007-2010), πλέον των τακτικών επιχορηγήσεων (24 εκ.περίπου).
Το να παραδώσεις δάνεια 11,1 εκατομμύρια (Ισολογισμός 2010) χωρίς ουσιαστικό νέο έργο και διπλάσια ετήσια τοκοχρεολύσια 1,2 εκατομμύρια (απολογισμός 2011)λόγω της περιόδου χάριτος και των νέων δανείων και να συνεχίσεις να μιλάς αντί να κρύβεσαι, ανάγεται στην σφαίρα της ψυχολογίας. Αν και πιστεύω ότι και εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.
ΠΟΛΥ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!