Η απάντηση του Μανόλη Πάγκαλου
«Το ενδιαφέρον σας για την Ριζοσπαστική Ανατροπή, απλά είναι προσχηματικό, γιατί στην καθημερινότητα της παράταξης η συντριπτική σας πλειονότητα δεν συμμετείχε»
Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα ανακοίνωση 57 συμπολιτών μας, που παρουσιάζονται ως «ιδρυτικά μέλη, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποστηρικτές της Δημοτικής παράταξης» της οποίας ηγούμαι.
Οι αξιοσέβαστοι συμπολίτες μας, που εμφανίζονται να υπογράφουν το κείμενο, τυγχάνει να είναι είτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είτε συγγενείς μελών, πολλοί από τους οποίους ουδέποτε ασχολήθηκαν με τη Δημοτική Παράταξη.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι πραγματικοί λόγοι της άδικης επίθεσης είναι η διαφοροποίησή μου από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το γεγονός όμως δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν ψευδή και ανυπόστατα γεγονότα.
Απλά, να υπενθυμίσω στους φίλους, που αποδέχθηκαν να βάλουν το όνομά τους κάτω από το κείμενο που συνέθεσε γνωστή ομάδα, ότι:
– Όντως είμαι αδιάλλακτος στην τήρηση των Βασικών Αρχών, της Ιδρυτικής Διακήρυξης της παράταξης και του Προγράμματος της Ριζοσπαστικής Ανατροπής.
– Όντως συναισθηματικά και πολιτικά είναι αδιανόητο να κάνω «γαργάρα» την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.
– Την αυτονομία της Δημοτικής παράταξης, όσοι καθημερινά λειτουργούμε στην Ριζοσπαστική Ανατροπή, την έχουμε αποδείξει στη πράξη με τις Εβδομαδιαίες μας συναντήσεις. Εσείς, αγαπητά μέλη του κόμματος που εφαρμόζει τις αντιλαϊκές νομοθεσίες –και κυβερνητικοί οπαδοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ– πως μπορείτε να αποδείξετε στην πράξη την αυτονομία που επικαλείστε;
– Συμφωνώ και χαίρομαι ιδιαίτερα που, όπως γλαφυρά αναφέρετε, «οι κοινωνικές εξελίξεις θα μας φέρουν σύντομα και πάλι μαζί σε διάφορα μέτωπα». Προτείνω να κάνουμε την αρχή την προσεχή Πέμπτη 12/11/2015, στην απεργιακή διαδήλωση, για να υπερασπιστούμε την κοινωνία που χειμάζει, για να διεκδικήσουμε τη ζωή μας!
– Όσον αφορά το ενδιαφέρον σας για την Ριζοσπαστική Ανατροπή, απλά είναι προσχηματικό, γιατί στην καθημερινότητα της παράταξης η συντριπτική σας πλειονότητα δεν συμμετείχε.
– Λυπάμαι πραγματικά που «ξεχνάτε» ότι οι αιρετοί της παράταξής μας δεν είναι δύο, αλλά πέντε: δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, ένας Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, ένας Σύμβουλος στο νομικό πρόσωπο ΠΕΑΠ και μια Αναπληρωματική Σύμβουλος στο νομικό πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ.
– Όντως αληθεύει ότι από τους αιρετούς μόνο η κυρία Εύη Βατσακλή-Παπαδημούλη έχει διαφωνήσει επανειλημμένα με τις αποφάσεις της παράταξής μας.
– Όλα τα άλλα δεν αξίζουν καμίας απάντησης και φυσικά το «περί μεθόδευσης» ας το κρίνει η κοινωνία!
Κατά τα άλλα, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και κάθε Δευτέρα συζητάμε και αποφασίζουμε, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, στα γραφεία μας, Ρίμινι 10, δίπλα από τα Πολυιατρείο Λυκόβρυσης.