Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 7/11/2007 τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος όσο και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, επιτέθηκαν φραστικά στους δημοτικούς συμβούλους μέλη της «Συσπείρωσης Πολιτών Πεύκης» Στέλιο Βάζο και Γιάννη Βογιατζάκη. Ο λόγος; Γιατί (άκουσον-άκουσον!) υπέπεσαν στο σοβαρό και τάχα πολιτικό ολίσθημα της συνυπογραφής με τους συμβούλους της «Δημοκρατικής Αναγέννησης Πεύκης» (παράταξη του πρώην δημάρχου Παύλου Καμάρα) του αιτήματος για την έκτακτη αυτή συνεδρίαση. Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για την από κοινού υπογραφή του αιτήματος ανήκε στους εκπροσώπους της «Συσπείρωσης». Τα θέματα του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ήταν η τύχη των δασών της Πεύκης, η αναζήτηση ευθυνών για την απώλεια δικογράφου που είχε ως αποτέλεσμα την ερημοδικία και καταδίκη του Δήμου στην εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης Καρδαρά και η λήψη σχετικών με τα παραπάνω αποφάσεων.
Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τους λόγους αυτής της επίθεσης (στη λογική του ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση). Ήταν το γεγονός ότι η δημοτική πλειοψηφία υποχρεώθηκε:
– να ακούσει για μια ακόμη φορά έντονη κριτική για το μπάχαλο στην εσωτερική οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, και
– να καταθέσει προτάσεις για την εξέλιξη των υποθέσεων των δασών της Πεύκης, πράγμα που για μια ακόμη φορά ΔΕΝ έκανε η παράταξη του δημάρχου. Μα ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας τον Δήμο παράταξης δεν ψέλλισε έστω κάτι σχετικό. Όσο για προτάσεις, ας το αφήσουμε καλύτερα. Το μόνο που ακούσαμε ήταν για τους προσωπικούς χειρισμούς του δημάρχου σε ένα θέμα που πρέπει να κινητοποιήσει ΟΛΟΥΣ τους Πευκιώτες για να έχουμε ελπίδες ευνοϊκής λύσης.
Όσο για τη συνυπογραφή του αιτήματος, γνωρίζει πολύ καλά η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη ότι ο Δημοτικός Κώδικας προβλέπει το λιγότερο οκτώ υπογραφές για να γίνει υποχρεωτική η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν λοιπόν αρνήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να το συγκαλέσει για να συζητηθεί αποκλειστικά το ζωτικό για την πόλη μας θέμα των δασών (πρόταση Συσπείρωσης), μόνη λύση για να υποχρεωθεί να το κάνει ήταν η συνυπογραφή του σχετικού αιτήματος από οκτώ τουλάχιστον δημοτικούς συμβούλους. Πού το κακό; Από πότε, αλήθεια, οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του πευκιώτικου λαού κατατάσσονται σε κατηγορίες με αποτέλεσμα κάποιοι να θεωρούνται ίσως μιάσματα, ώστε να απαγορεύεται η συνεργασία μαζί τους για σοβαρά προβλήματα της πόλης μας; Άλλωστε έχει διατρανωθεί μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από όλες τις πλευρές η ανάγκη κοινής προσπάθειας και συνεργασίας για να σωθούν τα δάση της Πεύκης. Τέτοιες πρακτικές «απαγόρευσης» παραπέμπουν σε εποχές που όλοι θεωρούμε ότι θέλουμε να μην τις ξαναζήσει ο τόπος.
Αλλά και η στάση του πρώην δημάρχου μάς προβλημάτισε. Τη στιγμή που περιμέναμε να ακούσουμε τις δικές του προτάσεις για το θέμα, ο κ. Καμάρας τα βρόντηξε και εγκατέλειψε την αίθουσα με το πρόσχημα των συνεχών διακοπών του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Έτσι μείναμε μόνο με την πληροφόρηση του τι, ατελέσφορο σύμφωνα με τα αποτελέσματα, έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν μάθαμε το πώς βλέπει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να οργανώνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα η απόκρουση των διεκδικήσεων μέρους του δάσους για τον Δήμο.
Ενοχλήθηκε ακόμη ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, και το εξέφρασε αυτό στην ίδια συνεδρίαση, από την πολύ επιτυχημένη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η «Συσπείρωση Πολιτών Πεύκης», καθώς και από τη δημοσιοποίηση απαντητικής επιστολής του δημάρχου σε αντίστοιχη επιστολή που του απέστειλε ο εκπρόσωπος της Συσπείρωσης Γιάννης Βογιατζάκης με θέμα-ερώτημα για τις ενέργειες του Δήμου ως προς την υπόθεση του χαμένου δικόγραφου. Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, κ. δήμαρχε, δεν μπορεί, και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ δεν θέλει, να συζητιέται μυστικά μεταξύ των όποιων. Οι δημοτικές υποθέσεις πρέπει να συζητιούνται με πλήρη διαφάνεια, ώστε ο καθένας να είναι υπεύθυνος για τις απόψεις του και υπόλογος για τις στάσεις του απέναντι στους Πευκιώτες. Είναι μακριά από την αντίληψη της Συσπείρωσης η εν κρυπτώ ή η παρεΐστικη συζήτηση για τα δημοτικά προβλήματα. Μόνο με διαφάνεια και με κινητοποίηση όλων των Πευκιωτών θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον μη αφανισμό των δασών της πόλης μας.
Τελικά η αμυντική στάση της πλειοψηφίας και η άρνηση κατάθεσης ουσιαστικών προτάσεων από μέρους της, χέρι-χέρι με την εγκατάλειψη της αίθουσας από τον κ. Παύλο Καμάρα είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία να χαραχθεί μια κοινή και αποτελεσματική γραμμή για την υπεράσπιση των δασών της πόλης μας.
«Συσπείρωση Πολιτών Πεύκης»







































































































