«Όντας ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου ανέκαθεν φρόντιζε να δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη νέων ταλέντων στον χώρο του αθλητισμού. Το όραμα μας είναι ο Γ.Σ.Α. να αποτελεί τον αθλητικό πνεύμονα της πόλης μας, του αγαπημένου μας Αμαρουσίου αλλά και όλων των Βορείων Προαστίων, και να συνεχίσει να είναι υγιής μηχανισμός τροφοδότησης στελεχών στον ελληνικό αθλητισμό και το αντίτιμο των συνδρομών των γονέων να έχει ως ανταποδοτικότητα την παροχή υπηρεσιών με στόχο την σωστή αθλητική ανάπτυξη των παιδιών του συλλόγου μας σε ένα οργανωμένο περιβάλλον.
Στόχος μας είναι η σωματική και ψυχική καλλιέργεια των νέων παιδιών μέσω ενός προγράμματος που να είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και στις ανάγκες κάθε ηλικίας. Το απολύτως καταρτισμένο προπονητικό επιτελείο μας φροντίζει για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των αθλητών. Μέσα από τις προπονήσεις, τα παιδιά καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τα προτερήματα τους, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να βελτιώσουν τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, λειτουργώντας πάντοτε στο πλαίσιο μίας ομάδας. Μαθαίνουν νέες τακτικές τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές του μπάσκετ.
Κυριότερη επιδίωξη μας είναι να γίνουν τα παιδιά του Συλλόγου μας καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ένα από τα καλύτερα μέσα διαπαιδαγώγησης και αυτό ακριβώς θα θέλαμε να αναδείξουμε ως ΓΣΑ. Σκοπός μας να εμφυσήσουμε στους αθλητές των ακαδημιών μας αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός, ο αλτρουισμός και η ομαδικότητα. Μέσα από αυτή την διαδικασία, θέλουμε να δούμε τα παιδιά να κάνουν νέους φίλους και πρωτίστως να χαίρονται και να περνάνε καλά γιατί πάνω απ’ όλα είναι παιδιά.
Ο προπονητής της ανδρικής μας ομάδας και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Κώστας Κεραμιδάς και ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας μας και καταξιωμένος προπονητής σε θέματα αναπτυξιακού αθλητισμού Γιάννης Κουκής θα ηγούνται αυτών των στόχων και του οράματός μας, στις ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα. Η παρουσία τους αποτελεί εγγύηση για την σωστή οργάνωση του συλλόγου και την μεταλαμπάδευση στα παιδιά των ακαδημιών αθλητικής παιδείας και ήθους».