Για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, ο νέος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παρέθεσε την Τρίτη το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Στη συνέντευξη αυτή ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων :
« Καλούμαστε να διαχειριστούμε μια βαριά κληρονομιά από δάνεια και χρέη που δημιούργησε η προηγούμενη Διοίκηση. Η οποία με τις πράξεις και τις επιλογές της υπονόμευσε συνειδητά τόσο την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας. Όσο και την προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην αναγέννηση της πόλης εφαρμόζοντας μια νέα δημοτική πολιτική που θα στηρίζεται σε αρχές, αξίες και διαφάνεια. Μέσα σε πέντε χρόνια δανείστηκαν περισσότερα από 131 εκατομμύρια ευρώ. Υποθήκευσαν το σημαντικότερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων για την πόλη μας. Και ακολούθησαν την πολιτική αυτή έχοντας την ανοχή ή ακόμα και την πολιτική κάλυψη φιλικών προς αυτούς κυβερνήσεων, παραβιάζοντας πολλές φορές κατάφορα το νόμο, αφήνοντας ως κληρονομιά αποτυχημένες αναπλάσεις και ημιτελή έργα που τα πληρώσαμε πολλά εκατομμύρια ευρώ.»
Αναλύοντας τις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι « το έλλειμμα του Δήμου Αμαρουσίου αγγίζει σε μηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο του 2007, τα 4 εκατ. ευρώ».
(Περισσότερες λεπτομέρειες από τη συνέντευξη του δημάρχου θσ βρείτε στο επόμενο φύλλο μας)