Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Μεταμορφώσεως – Ταξιάρχη Παπαντώνη στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και ως επιστέγασμα εχθές 19 Απριλίου τέθηκαν σε λειτουργία τα σιντριβάνια που δίνουν νότα ανάτασης και αναψυχής στην πόλη.
Άλλο ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου ολοκληρώθηκε με την ανάπλαση της πλατείας Μεταμορφώσεως – Ταξιάρχη Παπαντώνη. Επιστέγασμα η χθεσινοβραδινή 19 Απριλίου λειτουργία των συντριβανιών που δίνουν νότα ανάτασης και αναψυχής στην πόλη.
Η καινοφανής αναβαθμισμένη πλατεία ανατέθηκε σε εργολάβο μετά από διεθνή διαγωνισμό, ήταν συμβατικής δαπάνης ύψους 584.144,36€ (προϋπολογισμού 1.264.000€). Η δημοτική Αρχή είχε διεκδικήσει τη χρηματοδότηση για την ανάπλαση της πλατείας από την Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια (επί διοικήσεως Ρένας Δούρου) ανταποκρίθηκε θετικά στην μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Σκοπός της ανάπλασης είναι η ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης (Ταξιάρχη Παπαντώνη) του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και των όμορων δρόμων και πεζοδρομίων της, με στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Η συνολική έκταση της περιοχής που αναπλάστηκε ήταν 6,7 στρέμματα από τα οποία τα 2.200 τ.μ. τα καταλαμβάνει η κυρίως πλατεία και τα 4.500 τ.μ. οι όμοροι δρόμοι κα τα πεζοδρόμια.
Για να δείτε το σχετικό βίντεο του Δήμου πατήστε εδώ.
Διαβάστε: Έκθεση για το 1821 του Εργαστηρίου Ζωγραφικής φιλοξενεί το Δημαρχείο Μοσχάτου
Ειδήσεις για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.