Στον τέταρτο άξονα, «Εκπαίδευση», εντάσσεται η έναρξη δράσεων βιωματικής εκπαίδευσης (εκπαιδευτικών προγραμμάτων) από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως κι επισκέψεις μαθητών σε χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Ο πέμπτος άξονας, «Κινητικότητα», αναφέρεται στη δημιουργία μεγάλων πεζοδρόμων για την ευκολότερη μετακίνηση των πεζών, ενώ στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η μελέτη για τη σταδιακή πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης.
Τέλος, στον έκτο άξονα, «Εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης», περιλαμβάνονται ενημερωτικές εκστρατείες για τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του Δήμου.
Καταγγελίες για τη Ρεματιά
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντηση του δημάρχου σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, αναφορικά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης με τίτλο «Βίαιη παρέμβαση στη Ρεματιά Χαλανδρίου». Στην ερώτησή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι την Τετάρτη 2 Ιουνίου «συνεργεία του Δήμου Χαλανδρίου “εισέβαλαν” στο Ρέμα Χαλανδρίου και συγκεκριμένα σε τμήμα του χώρου του Θεάτρου της Ρεματιάς κι αφού αποψίλωσαν μέρος της βλάστησης της περιοχής, ξεκίνησαν τη μεταφορά υλικών προκειμένου να διαμορφώσουν τον χώρο σε “αναψυκτήριο – καφετέρια”». Σχετική καταγγελτική ανακοίνωση εξέδωσε κι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Χαλανδρίου.
Απαντώντας, ο δήμαρχος διέψευσε τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για εργασίες συντήρησης του θεάτρου Ρεματιάς και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, που γίνονται σε ετήσια βάση, κατά τις οποίες απομακρύνθηκε η ξερή βλάστηση για λόγους πυροπροστασίας. Μάλιστα, δήλωσε «θλιμμένος» από το γεγονός ότι «πολιτικοί μεγάλου βεληνεκούς παρασύρονται από ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε μια ουτοπική πραγματικότητα», ενώ εμφανίστηκε λαύρος κατά των καταγγελλόντων, τονίζοντας ότι «η εμμονή ορισμένων ανθρώπων στο να θεωρούν τους εαυτούς τους αστυφύλακες της πόλης, τούς οδηγούν σε γραφικές ενέργειες».
Αρετή Κοτσολάκου