Το στίγμα του για την πρώτη διοργάνωση φεστιβάλ νεολαίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής δίνει, μέσω της Αμαρυσίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ζόμπολας, ενόψει της έναρξης των εκδηλώσεων το προσεχές Σαββατοκύριακο 3 –4 Ιουλίου, στην πλατεία Άη Γιάννη. Κάνοντας λόγο για έναν πρωτότυπο θεσμό, το στέλεχος της δημοτικής Αρχής προανήγγειλε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο. «Σχεδιάσαμε δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, συζητήσεις που θα έχουν θεματολογία σχετική με την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό αλλά και αρκετή ψυχαγωγία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος είπε ότι το φεστιβάλ θα διαφέρει από άλλες, αντίστοιχες διοργανώσεις παιδικές ή μαθητικές. «Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στη νέα γενιά να ακουστεί και να εκφραστεί. Η νεολαία είναι το νούμερο ένα ζήτημα με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθούν όλοι οι αρμόδιοι», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία βράβευσης νέων της πόλης που έχουν διακριθεί σε μαθητικούς διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιστημονικά θέματα. «Σε παιδιά της περιοχής μας, που διακρίθηκαν, θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο εκ μέρους του Δήμου, θα τους δοθεί δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων καθώς και πρόσβαση σε προγράμματα Erasmus κι επιμορφωτικά project όπως του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών», υπογράμμισε ο κ. Ζόμπολας.
Το στέλεχος της δημοτικής Αρχής στάθηκε, επίσης, στη σημασία της αιγίδας σημαντικών φορέων για τον θεσμό, όπως του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το οποίο εδρεύει στην Αγία Παρασκευή. «Πήρα πρωτοβουλία διαβούλευσης με την Ένωση Γονέων, τοπικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους και λύκεια της περιοχής. Ευελπιστώ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων», δήλωσε ο ίδιος.
Η πλατεία Άη Γιάννη
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Α», ο αντιδήμαρχος Νεολαίας χαρακτήρισε «στοχευμένη» την επιλογή της πλατείας Άη Γιάννη για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. «Σκοπός μας ήταν να δείξουμε ότι ο χώρος παραμένει ένα ζωντανό “κύτταρο” της πόλης και σημείο συνάντησης για νέους & κατοίκους της Αγίας Παρασκευής».
Ο κ. Ζόμπολας σημείωσε, παράλληλα, ότι επιδίωξή του είναι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός που θα εμπλουτίζεται. «Σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα και οργανωμένες εκδηλώσεις περιβαλλοντικές», είπε το στέλεχος της δημοτικής Αρχής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ομάδα εθελοντών νεολαίας, που μέσα σε έναν μήνα απέκτησε 40 μέλη, θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζαντζίδης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Διαβάστε επίσης: Αλλαγή σκηνικού: Ξεκινά το Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης!