Το αφιέρωμα στους συγγραφείς της πόλης της Αγίας Παρασκευής συνεχίζεται με την παρουσίαση του βιβλίου του Μάνθου Σκαργιώτη με τίτλο «Στο δρόμο των αρωμάτων», εκδόσεις Διόπτρα.
Ένα μυθιστόρημα υφασμένο γύρω από το θρύλο των γεφυριών της Άρτας, του Ευφράτη και του Δούναβη. Μια περιπετειώδης περιπλάνηση από την Ήπειρο ως τη Μεσοποταμία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μιχάλης Γ. Μερακλής στα επιλεγόμενα: «…αποτελεί μια πρωτότυπη συμβολή στην ανάδειξη των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τη συνάντηση και την αλληλεπίδραση Μύθου, Ιστορίας, Λαογραφίας, Ποίησης (γενικά Λογοτεχνίας)».
Ομιλητές: Δέσποινα Δούκα, διδάκτωρ φιλολογίας, Νίκος Παπακώστας, συνθέτης, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Λουκία Πιστιόλα , ηθοποιός.
Μουσική επένδυση: Νίκος Παπακώστας
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00 μ.μ. στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Αλέκου Κοντόπουλου 13).
Είσοδος ελεύθερη.