ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
πρώην
- Πρόεδρος ΚΑΠΗ Δήμου Αμαρουσίου
- Πρόεδρος Οργανισμού Πρόνοιας Αμαρουσίου
- Πρόεδρος Οργανισμού Υγείας Αμαρουσίου (Πολυϊατρείο, Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης)
- Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών
- Πρόεδρος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας
- Αντιπρόεδρος Βρεφονηπιακών Σταθμών
- Μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής
- Aντιπρόεδρος Αθλητικού Κέντρου
Με τα τελευταία γεγονότα για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, μου θύμισε το έτος 2005. Που ο τότε δήμαρχος Παναγιώτης Τζανίκος στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, υπέγραψε συμφωνία με τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου του Νιού Τζέρσεϊ, σύμβουλο του Μπιλ Κλίντον, Κρις Σπύρου, παρουσία δημοσιογράφων, δημοτικών συμβούλων, πολιτών για την ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου του Νιού Τζέρσεϊ στο Μαρούσι.
Η συμφωνία περιλάμβανε τις ακόλουθες υποχρεώσεις: α) ενοικίαση του ξενοδοχείου πολυτελείας, β) ενοικίαση του κτιρίου δίπλα από το ξενοδοχείο και γ) ενοικίαση των 100 διαμερισμάτων στην Ήλιδα, όλα αυτά ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου που τα είχε αγοράσει από την πρώην πρεσβεία της Ανατολικής Γερμανίας, ενώ η συμφωνία περιλάμβανε επιπλέον το 3% φοιτητών από το Μαρούσι δωρεάν.
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, και διοργάνωνε διαδηλώσεις, αφού έρχονταν από την Αθήνα με το τρένο στο Δημαρχείο, ακύρωναν Δημοτικά Συμβούλια, τηλέφωνα για βόμβες, μέχρι σωματικές εμπλοκές.
Μετά από όλα αυτά ακυρώθηκε η συμφωνία.
Έτσι ο Δήμος Αμαρουσίου έχασε μέχρι το 2021 α) πάνω από 600.000 ευρώ το λιγότερο β) τα Μαρουσιωτάκια θα φοιτούν στο εξωτερικό και οι γονείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.
Υ.Γ. Για κάποιους που θα κριτικάρουν δυσμενώς.
- Υπήρχαν πάρα πολλά χρόνια πριν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
- Είναι σήμερα δημόσια και δωρεάν η παιδεία;
- Οι γονείς δεν πληρώνουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, συγγράμματα, ενοίκια, σούπερ μάρκετ, κοινόχρηστα, τηλέφωνα, οδοιπορικά, σίτιση, για όσους φοιτούν στο εξωτερικό και εντός Ελλάδος;
- Παλιά υπήρχε εγκύκλιος, τα παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούσαν να μπουν στο Δημόσιο. Τώρα αυτό καταργήθηκε και βλέπεις βουλευτές, υπουργούς από ιδιωτικά πανεπιστήμια.
- Τότε ήμουν πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και είχα προσωπική άποψη.
- Και επειδή κάνω κριτική, θα προτείνω να καταθέσω μια πρόταση, που ελπίζω να γίνει κάποτε πράξη. Σε κάθε κόμμα υπάρχουν γερά μυαλά που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της Παιδείας. Να γίνει εθνική στρατηγική της χώρας μας, και όχι του κάθε κόμματος.








































































































