Πολλοί μου λένε, γιατί ασχολούμαι τόσο πολύ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, από τη στιγμή που είναι πολιτικά νεκρός. Τους απαντώ πως, ισχυρίζονται αυτό γιατί δεν γνωρίζουν τον πολιτικό άνδρα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πανέξυπνος αλλά ταυτόχρονα δολοπλόκος και έχει μάθει να ελίσσεται σαν το χέλι. Γι΄ αυτό παίζει το τελευταίο χαρτί, της πολιτικής του επιβίωσης, με την υποτιθέμενη ανασύσταση της “λαϊκής” δεξιάς, με όλα εκείνα τα φθαρμένα και πεπαλαιωμένα πολιτικά υλικά. Έτσι, δεν τον σταματούν τα ανύπαρκτα ποσοστά του, ως αποτέλεσμα του πρωταγωνιστικού ρόλου του στην επιβολή του Παπαδήμου –του ανθρώπου των Διεθνών Αγορών- στην Πρωθυπουργία. Αλλά και του γεγονότος της ψήφισης του πρώτου Μνημονίου από τον ίδιο και την τότε 15μελή κοινοβουλευτική του ομάδα. Όπως επίσης, δεν τον σταματούν, ούτε οι καταδικαστικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, που όπως ακούγεται, του έχει επιβάλει πέρα των ποινών και στέρηση 18 μηνών των πολιτικών δικαιωμάτων του.
Η απληστία του, ήταν πάντα ο κακός σύμβουλός του
Αυτός ο πολιτικός αρχηγός εκμεταλλεύτηκε τον πατριωτικό χώρο για ίδιον όφελος. Αυτός ο “έμπορος” της ιδέας του Έθνους και της Ορθοδοξίας, διεσώθη πολιτικά επί μακρόν χρονικό διάστημα λόγω του τηλεοπτικού του σταθμού ΑΡΤ και της πανελλήνιας άδειας που πήρε από τους Σαμαρά – Βενιζέλο. Σε μια προσπάθεια να τον έχουν δίπλα τους εκ του μακρόθεν και όχι απέναντί τους.
Ωστόσο, το μεγάλο ελάττωμα του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι η απληστία. Αυτή η απληστία τον οδηγούσε πάντα στο να μην έχει μέτρο. Έτσι, τα συνεχιζόμενα παζάρια με τον Σαμαρά, για πιο ισχυρά “πολιτικά” ανταλλάγματα, τον οδήγησαν τελικά στο πολιτικό περιθώριο και στην αποβολή του από το πολιτικό παιχνίδι. Τον κατέστησαν απόλυτα αναξιόπιστο από τη στιγμή που κάθε εβδομάδα τηρούσε και άλλη στάση στις πολιτικές εξελίξεις.
Σανίδα σωτηρίας ο Νικολόπουλος
Και εκεί που ήταν απογοητευμένος και περιθωριοποιημένος, ήλθε ως σανίδα σωτηρίας ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ψάχνει λύσεις προκειμένου να επανεκλεγεί για άλλη μια φορά Βο(υ)λευτής, και συνενώνοντας τις δυνάμεις τους προσπαθούν να παίξουν ξανά ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι, από τη στιγμή που στέρεψαν οι όποιες άλλες λύσεις (ΝΔ, ΑΝΕΛ κλπ). Σε αυτή την κίνηση -απονενοημένο διάβημα-, πιθανότατα θα συμπορευθούν οι Βύρωνας Πολύδωρας και Παναγιώτης Ψωμιάδης. Έτσι, αυτά τα συντρίμμια της παλαιοκομματικής δεξιάς θα επιχειρήσουν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού προκειμένου να εξυπηρετήσουν για άλλη μια φορά το Σύστημα.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης την κάθε του πολιτική κίνηση την ανακοινώνει και την εκτελεί, σε ιδιαίτερα σημαδιακές ημέρες. Όπως επί παραδείγματι, η ίδρυση του ΛΑΟΣ έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Όπως, η ανακοίνωση του συνασπισμού του με τον Νίκο Νικολόπουλο, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων. Έτσι και η ανακοίνωση του ευρύτερου παλαιοκομματικού δεξιού συνασπισμού έγινε στις 25 Μαρτίου.