Ειδήσεις επιφύλαξε η πρώτη συνάντηση με το νέο υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο που πραγματοποίησε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στο υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον «Κλεισθένη», με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων και των Περιφερειών, ένα ζήτημα στο οποίο διαπιστώθηκε συναντίληψη από τις δύο πλευρές. Ο υπουργός Εσωτερικών υποδέχθηκε τον Γ. Πατούλη δηλώνοντας την «αμέριστη στήριξή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισημαίνοντας ότι «αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, που είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών». Παράλληλα, εξέφρασε την πρόσθεση του να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να συμφωνήσουν σε λύσεις, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού είναι πρόθυμη να συμβάλλει ουσιαστικά και δημιουργικά στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις αλλά και τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει, με στόχο να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως προχωράτε με γρήγορες κινήσεις και πιστεύουμε πως αν διατηρηθούν αυτοί οι ταχείς ρυθμοί, τότε πράγματι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη», επισήμανε.
Αμέσως μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε: «Υπάρχει συναντίληψη με την ΚΕΔΕ και νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση». Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, από την πλευρά του, τόνισε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα τη βούληση του υπουργού να προχωρήσει σε διορθώσεις στο νόμο “Κλεισθένη” για διάφορά ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει συναντίληψη και αυτή θα οδηγήσει στις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Προχωράμε».