Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες των κομματικών επιτελείων εν όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με την κυβέρνηση να προτάσσει πλέον τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης και την αξιωματική αντιπολίτευση να επιμένει στην αντιμνημονιακή ρητορική.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, εκ μέρους της κυβέρνησης, «Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έκλεισε οριστικά το βράδυ της Κυριακής», είχε δηλώσει ο υπουργός, τονίζοντας ότι για το κυβερνητικό επιτελείο την τρέχουσα εβδομάδα σημασία έχουν πλέον «μόνο οι αρχές και οι αξίες του Καλλικράτη οι γνώσεις, τα προσόντα και η αποφασιστικότητα των υποψηφίων να κάνουν πράξη αυτές τις αρχές και τις αξίες και βεβαίως η τελική ετυμηγορία των πολιτών την Κυριακή 14 Νοεμβρίου».
Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ικανοποιημένη από τις επιδόσεις των υποψηφίων της στον πρώτο γύρο, εκτιμώντας ότι το μήνυμα που έστειλε προεκλογικά για αλλαγή πολιτικής, έπιασε τόπο, δίνοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, ένα χρόνο μετά την ήττα της στις εθνικές εκλογές.
Nα δοθεί μήνυμα για αλλαγή πολιτικής μέσω της εκλογής του Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς.
Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
«Η Νέα Δημοκρατία, αναγεννημένη ιδεολογικά και οργανωτικά, με αρχηγό τον Αντ. Σαμαρά, 12 μήνες μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη τον Οκτώβριο του 2009, κατορθώνει να εκμηδενίσει, πρακτικά, τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ, από τις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες σε κάτω από 2%. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί ειδικότερα είναι ότι, μετά τον Οκτώβριο του 2009, δηλαδή κατά τους τελευταίους μήνες του ‘09 και τους πρώτους του ‘10, υπήρχαν δημοσκοπήσεις στις οποίες η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν, τότε, με ποσοστά ακόμη και κάτω του 20%».
Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι «αυτήν την τεράστια διαφορά από το ποσοστό της ήττας του Οκτωβρίου, μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να την εκμηδενίσει ουσιαστικά, με το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής».
«Ο ελληνικός λαός έστειλε την περασμένη Κυριακή μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης, η κυβέρνηση, όμως, υποκρίνεται ότι δεν κατάλαβε το μήνυμα ή δεν έλαβε καθόλου μήνυμα», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος. «Θα το καταλάβει και την επόμενη Κυριακή», κατέληξε.
Στο επιτελείο της ΝΔ έμφαση δίνεται με φόντο το β’ γύρο, στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου. Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, προγραμματίζεται επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στη Χίο σήμερα Πέμπτη, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχεδιάζει να περιοδεύσει και σε νομούς της Πελοποννήσου, εκεί όπου ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά, νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, υπολείπεται ελαφρώς του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου του πρώην υπουργού Πέτρου Τατούλη, το οποίο όμως στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.







































































































