Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος συναντήθηκε με τα προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Στη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους εργαζομένους στους δήμους όπως η αξιολόγηση και η ενδοδημοτική εθελοντική κινητικότητα.
Ο υπουργός Εσωτερικών μετά τις συναντήσεις έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Είχα σήμερα μία πρώτη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ.
Μία συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και άκουσα με προσοχή τα προβλήματα των εργαζομένων.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία ανησυχία στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και αυτό πρέπει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.
Σχετικά με την αξιολόγηση τώρα. Είναι αλήθεια ότι σε πολλούς δήμους δεν έχει αρχίσει και δεν έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει επίσης να το αντιμετωπίσουμε.
Σε ό,τι αφορά την ενδοδημοτική εθελοντική κινητικότητα θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή αυτούς οι οποίοι προσανατολίζονται στο να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και δεν εμπεριέχεται κανένας κίνδυνος διαθεσιμότητας ή πολύ περισσότερο απόλυσης.»
Δημοσιογράφος: Πόσοι έχουν ενταχθεί στο μέτρο μέχρι τώρα και τι γίνεται από τη στιγμή που η δέσμευση ήταν για τρεις χιλιάδες;
Υπουργός Εσωτερικών: Η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα μέχρι στιγμής έχει συμπεριλάβει περίπου χίλιους (1000) εργαζόμενους. Ο στόχος είναι τρεις χιλιάδες (3.000).
Βεβαίως έγινε σε μία περίοδο η οποία ήταν προεκλογική και αν το θέλετε έγινε και κάτω από συνθήκες μιας ευρύτερης ανησυχίας των εργαζομένων και δικαιολογημένα θα έλεγα επειδή δεν ήξεραν εάν αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει.
Προχώρησε όμως και πέτυχε. Ήδη χίλιοι άνθρωποι έχουν πάει εκεί που έχουν επιλέξει, εργάζονται κανονικά και έχουν ένα ασφαλέστατο εργασιακό καθεστώς.
Θα προσπαθήσουμε λοιπόν σε συνεργασία και με τους εργαζόμενους να δούμε πως θα πείσουμε και άλλους από αυτούς οι οποίοι πράγματι επιθυμούν να μετακινηθούν να το κάνουν.