Μεγάλη προσέλευση εθελοντών είχε η 6η για το 2014 Δενδροφύτευση Εθελοντών του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.
Με σύμμαχο τον κυριακάτικο ήλιο οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ, στηρίζοντας την προσπάθεια για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, που υλοποιείται από κοινού με τους Δήμους μέλη του, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Η προσέλευση των εθελοντών για τη σημερινή δενδροφύτευση στη Πεντέλη ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Η σημερινή παρουσία των εθελοντών κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως των νεαρότερων δίνει ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του πεντελικού περιβάλλοντος. Η σημερινή μας δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τα θέματα της προστασίας και ανάπλασης του περιβάλλοντος, καθώς και στη δημιουργία ανεπτυγμένης περιβαλλοντικής συνείδησης. Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους όσους ήρθαν στον Άγιο Πέτρο Διονύσου σήμερα, ιδιαίτερα στα παιδιά του 1ο Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής. Ελπίζω η συμμετοχή στις επόμενες δράσεις του ΣΠΑΠ να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».
Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία και το Ασθενοφόρο και η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου, η Τροχαία Κηφισιάς και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης.
Τη δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα και με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης.
Παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Φωτεινή Βρύνα, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Διοικητής 12ου πυροσβεστικού σταθμού Αθηνών Ιωάννης Καρακώστας, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός και ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου Αλέκος Κόκκαλης.
Ακόμη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Παναγιώτης Λάμπρου, (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Πεντέλης Λευτέρης Κοντουλάκος, Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, Διονύσου Αναστάσιος Μπάσης.
Επίσης παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μαραθώνα Γιάννης Μπουσουλάς (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Νώντας Κατσιγιάννης και Πέτρος Κόνιαρης, Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης και Παναγιώτης Φυκίρης, Πεύκης-Λυκόβρυσης Μαρία Γώγου και Βασιλική Νικολαροπούλου, Πεντέλης Κώστας Καλλιανιώτης και Δημήτρης Σταυρόπουλος και Μαραθώνα Αδάμ Μεγαγιάννης.
Συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Πεντέλης κ. Γιάννης Ζούνης και η τοπική σύμβουλος Πεντέλης Μιλένα Μπαχαρνίκου.
Τέλος παρόντες ήταν οι πρώην Αντιδήμαρχοι Βριλησσίων Παναγιώτης Κατσούγκρης, Χαλανδρίου Σωτήρης Παρασκευόπουλος, Κώστας Ζανιδάκης, και Ηλίας Ντάβαρης.