Στην Ελλάδα, ο τύπος του θηριώδους «ελαφρού φορτηγού» είναι πολύ διαδεδομένος στην επαρχία, αφού η πετρελαιοκίνηση αποτελεί απαγορευμένο καρπό στις δύο μεγάλες πόλεις. Με την ελπίδα της ανατροπής αυτής της απόφασης, έχουμε και πάλι την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις υπέροχες ικανότητες του πάντα σπουδαίου D-Max, της Isuzu. Απ’ ‘ο,τι φαίνεται, η συνεργασία μας με το νέο υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρείας Π. Πετρόπουλος, τον κ. Σωτήρη Κανελλάκη, θα είναι δημιουργική και αμοιβαία επωφελής.
Ο ανταγωνισμός στο κατηγορία των Pick Ups έχει γίνει αρκετά μεγάλος, και οι εταιρίες ολοένα και ανεβάζουν τον πήχη στο πόσα πιο πολλά μπορούν να προσφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή ενός pick up. Η Isuzu, έχοντας σαν μία γερή βάση το D-Max, προχώρησε και εκείνη με τη σειρά της στην ανανέωσή του. Έτσι, το νέο D-Max εμφανίζεται πιο αξιόπιστο, με βελτιωμένη ποιότητα εσωτερικού και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Πιο όμορφο, εξωτερικά
Η πρόθεση της εταιρίας να λανσάρει ένα πιο επιβλητικό και δυναμικό pick up φαίνεται αμέσως από τον εξωτερικό του σχεδιασμό. Από μπροστά το νέο καπό, οι προεκτάσεις των φτερών, ο ογκώδης προφυλακτήρας, στο χρώμα του αμαξώματος και η χρωμιωμένη μάσκα, κάνουν πιο επιθετικό το εμπρός του τμήμα. Τα νέα, πολυκατοπτρικά φωτιστικά σώματα, εμπρός, με ελλειψοειδείς προβολείς αλογόνου, αυξάνουν την απόδοση κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης νέοι προβολείς ομίχλης έχουν τοποθετηθεί. Από τα πλάγια μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει πως το αμάξωμα έχει αρκετά μεγάλο ύψος από το έδαφος (22,5 εκ.) στοιχείο που εκτός από το πρακτικό του μέρος που συμβάλει αρκετά στην εκτός δρόμου οδήγηση, προσδίδει στην επιθυμητή για την εταιρία όψη του οχήματος. Επίσης ο νέες ζάντες αλουμινίου και τα φλας με λυχνίες LED στους καθρέπτες τονίζουν την εμφάνιση του D-Max. Προχωρώντας προς τα πίσω, οι επανασχεδιασμένες εξωτερικές επιφάνειες της καρότσας, τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα, το επανασχεδιασμένο σκαλοπάτι και η πίσω πόρτα, συμπληρώνουν το σύνολο των σημαντικότερων αλλαγών στην εμφάνιση του νέου pick up της Isuzu.
Ευχάριστο και εργονομικό εσωτερικό
Το βασικό χαρακτηριστικό του εσωτερικού του D-Max, είναι η καλή ποιότητα κατασκευής και η εργονομία. Η θέση οδήγησης είναι άνετη, ενώ υψηλά επίπεδα άνεσης περιμένουν και τους υπόλοιπους συνεπιβαίνοντες. Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό είναι αρκετά πλούσιος, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων A/C, αερόσακο οδηγού- συνοδηγού, ABS, φώτα ομίχλης, ράδιο- CD με 6 ηχεία (MP3, USB), υδραυλικό/ δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους/ θερμαινόμενους καθρέπτες, cruise control, κεντρικό κλείδωμα και Immobiliser.
To εσωτερικό ακολουθεί το «ρεύμα» της εποχής και επικεντρώνεται στην άνεση και την εργονομία. Οι αλλαγές στη σχεδίαση της καμπίνας είχαν ως σκοπό τη δημιουργία μιας αίσθησης ανώτερης ποιότητας για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος. Αξίζει να αναφέρουμε το νέο τιμόνι τεσσάρων ακτινών, που αποπνέει την αίσθηση περισσότερο επιβατικού αυτοκινήτου και το μοντέρνο ασημί φινίρισμα στην κεντρική κονσόλα. Οι επενδύσεις των καθισμάτων έχουν μοντέρνες αποχρώσεις, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο έχει νέα σχεδίαση, καθώς και οι πλαϊνοί αεραγωγοί. H θέση του οδηγού είναι άνετη και δεν κουράζει καθόλου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδίου ή διαδρομής εκτός δρόμου, η ορατότητα είναι καλή και οι καθρέπτες του οχήματος είναι αρκετά μεγάλοι για να βοηθήσουν σε αυτό. Όλοι οι διακόπτες ελέγχου συστημάτων είναι εργονομικοί και δεν κουράζουν τον οδηγό στη χρήση τους. Επίσης βρίσκονται σε σημεία που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση και αυτό συντελεί σημαντικά στη ασφάλεια. Ακόμη και το σύστημα ελέγχου μετάδοσης κίνησης του αυτοκινήτου βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Υπάρχουν τρία κουμπιά μέσω των οποίων ο οδηγός επιλέγει τον τρόπο που θέλει να κινηθεί το D-Max (πίσω κίνηση – τετρακίνηση – αργή τετρακίνηση). Η επιλογή από την πίσω κίνηση στην γρήγορη τετρακίνηση γίνεται και εν κινήσει μέχρι τα 100 χ.α.ω.. Εκτός του συστήματος τετρακίνησης το D-Max είναι και εφοδιασμένο με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
«Κινητήρας-φωτιά»
Οι κινητήρες που έχουν τοποθετηθεί στο D-Max είναι καινούργιοι και πιο δυνατοί από την προηγούμενη σειρά. Διαθέτουν σύστημα Common Rail και πληρούν τις προδιαγραφές Euro4, επίσης διαθέτουν turbo και intercooler. Όλα αυτά προσφέρουν ένα συνδυασμό καλών επιδόσεων, χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και χαμηλού λειτουργικού κόστους. Οι δύο αυτοί κινητήρες είναι diesel και ο ένας είναι 2,5 λίτρων αποδίδοντας 165 ίππους και ο δεύτερος είναι 3 λίτρων αποδίδοντας 184 ίππους. Και οι δυο κινητήρες αποδίδουν μεγάλη ροπή από χαμηλά και φαίνεται να κινούν τα αμαξώματα του D-Max χωρίς κανένα πρόβλημα. Ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είναι διαθέσιμο για την έκδοση με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων ενώ η τριλίτρη έκδοση μπορεί εξοπλιστεί και με ένα αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.
Στον τομέα της ασφάλειας διαθέτει ABS με EBD, βελτιωμένο σύστημα πέδησης σε σχέση με τον προκάτοχό του (δίσκοι διαμέτρου 8 και 9 ιντσών με 2πίστονες δαγκάνες), δύο αερόσακους, υποδοχές για παιδικά καθίσματα ISOFIX στο πίσω κάθισμα.
Το νέο D-Max διατίθεται στην Ελληνική αγορά με τρεις διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων, μονοκάμπινο, extended και διπλοκάμπινο. Το μονοκάμπινο και το Extended προσφέρονται και χωρίς τετρακίνηση με τον κινητήρα 2,5 λίτρων όπου η τιμή τους είναι 16.370 ¬ και 17.670 ¬ αντίστοιχα. Ενώ τα αμαξώματα με σύστημα τετρακίνησης χωρίζονται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού τον Standard και LS εκτός από το μονοκάμπινο που το επίπεδο εξοπλισμού είναι ένα, και η τιμή του είναι στα 20.950 ¬ με τον 3λιτρο κινητήρα. Το extended ξεκινάει από 23.450 ¬ με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων και φτάνει στα 27.950€ πλήρως εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο και 3λιτρο κινητήρα. Αντίστοιχα το διπλοκάμπινο ξεκινάει από 25.300 ¬ η βασική έκδοση με τον κινητήρα 2,5 λίτρων και φτάνει στα 30.600 ¬ πλήρως εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο και 3λιτρο κινητήρα.






































































































