H Mitsubishi δεν είναι… πρωτάρα στα αγνωνιστικού τύπου αυτοκίνητα και στις μετατροπές… φιλήσυχων μοντέλων όπως το μικρομεσαίο Colt- σε… μικρούς πυραύλους, για όσους δεν επιθυμούν να διαθέσουν μια ολόκληρη περιουσία.
Πάμε κατευθείαν στην «ψυχή» του Ralliart, τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο 1.500άρη, με τους 150 ίππους και τον «κωδικό» MIVEC. Μπορεί να μην «αρπάζει» από πολύ χαμηλά, όμως η ιπποδύναμη έρχεται όταν χρειάζεται. Τα 0-100 καλύπτονται σε μόλις 7,4΄΄ και η τελική των 210 χ.α.ω. δεν μπορεί καν να εφαρμοστεί σε… ελληνικούς δρόμους.
Κλείνοντας το κεφάλαιο επιδόσεις, δε μπορεί να αγνοήσουμε την… απίθανη κατανάλωση των 6,4 λίτρων/100χλμ σε μικτό κύκλο, τιμή που πραγματικά «δεν υπάρχει» για ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο!
Ανάλογη εμφάνιση
Κι αν ξεκινήσαμε απ’ τα πιο ουσιώδη, αυτό δεν σημαίνει ότι το Ralliart δεν είναι, πάνω απ’ όλα, ένα πολύ όμορφο και νεανικό αυτοκίνητο.Η εμπρός μάσκα, οι σκούρες ζάντες 16΄΄ , τα πίσω φωτιστικά και η χαμηλή απόσταση απ’ το έδαφος μαρτυρούν τις καταβολές του γρήγορου Colt απ’ το EVO!
Στο εσωτερικό, η κατάσταση είναι θαυμάσια. Τα καθίσματα κάθε άλλο παρά… ορθοπεδικά είναι, και σε συνδυασμό με το ρυθμιζόμενο τιμόνι δημιουργούν άνετη βάση οδήγησης. Οι χώροι δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτούς του συμβατικού Colt, και είναι πολύ ικανοποιητικοί.
Η ανάρτηση θα μπορούσε να είναι ένα μικρό θέμα, αν κανείς έχει πρόβλημα… μέσης. Είναι αισθητά πιο σφιχτή απ’ το προηγούμενο CZT, με αποτέλεσμα να μεταφέρει τις οδικές ανωμαλίες, αλλά και να έχει μηδενικές κλίσις στις στροφές. ΄Αλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο για ένα τέτοιο μοντέλο, που αποπνέει ασφάλεια στην οδήγηση, χωρίς υποστροφές και γλυστρίματα! Μπορεί κάποιος να έχει μικρή ένσταση για την έλλειψη απεμπλοκής του traction control, όμως και με αυτό η οδήγηση είναι χάρμα.
Κάποιοι άλλοι μπορεί ακόμα να θυμούνται με νοσταλγία τους 180 ίππους που διέθετε ένα αντίστοιχο δημιούργημα της Ralliart πριν κάπου 2 χρόνια, όμως και το σημερινό γρήγορο Colt εξυπηρετεί απόλυτα τους στόχους των σχεδιαστών του, προς τέρψιν των γρήγορων οδηγών, νέων και παλαιότερων…
Χρήστος Φωτιάδης







































































































