Το αφιέρωμα στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο συνεχίζεται και αυτή τη Δευτέρα (8 Απριλίου) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» που διοργανώνει η Ομάδα Πολιτισμού του Δήμου Διονύσου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους “Bella” και «Η Χέλγκα Είναι στο Λουντ» της Θέλγιας Πετράκη, παρουσία της ίδιας και του παραγωγού Κ. Ταγκαλάκη
Λίγα λόγια για τις ταινίες
“Bella”
Ελλάδα, 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου. Στα μάτια της Ανθής η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός.
Η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας και συμμετείχε σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ.
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Θέλγια Πετράκη /2020 /25’
«Η Χέλγκα Είναι στο Λουντ»
Μια γυναίκα, ο ψυχίατρός της, ένας μαθητής πιάνου, ένας άντρας, η σύζυγός του και μια γάτα. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Τι τους χωρίζει;
Η ταινία κέρδισε Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Αθηνών-Νύχτες Πρεμιέρας, τιμητική διάκριση σχεδιασμού ήχου στο Φεστιβάλ Δράμας το 2016 και Βραβείο Σεναρίου Μυθοπλασίας μικρού μήκους για τη Θ. Πετράκη.
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Θέλγια Πετράκη / 2015/ 20’
iNFO
• Υπεύθυνος Προγράμματος: Χρήστος Ποτίδης
• Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
• Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου
• Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη / Φωτογραφία: Άρης Μαυρικίδης
• Οι προβολές γίνονται στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19, με καινούριο οπτικοακουστικό σύστημα για καλύτερη απόδοση των ταινιών σε εικόνα και ήχο.
• Είσοδος ελεύθερη
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook