Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, δόθηκε παράταση στην κήρυξη του Δήμου Διονύσου σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, μετά την πυρκαγιά της 11ης και 12ης Αυγούστου.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του νόμου 4662/2020 όπως ισχύει, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το σύνολο των έργων και εργασιών για την αντιπυρική περίοδο του τρέχοντος έτους.
Αποβλέπει, δε, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, των υποδομών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος λόγω επαπειλούμενου κινδύνου από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Η κήρυξη αυτή θα διαρκέσει έως 2 Οκτωβρίου 2024.
Υπενθυμίζεται ότι παράταση έχει δοθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο arogi.gov.gr για τη χορήγηση ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής από ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων και πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης από πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
Σημειώνεται ότι για τον Δήμο Διονύσου, δικαιούχοι είναι πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου, οι οποίοι βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου, οι οποίες και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook