Σύσκεψη εθελοντικών κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας με επίκεντρο συζήτησης την έγκαιρη προετοιμασία και η συνεργασία όλων των εθελοντικών κλιμακίων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διονύσου, μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Ίσσαρη και ενόψει της χειμερινής περιόδου 2025-2026.
Σκοπός της σύσκεψης με τα στελέχη του αυτοτελούς τμήματος ήταν ο καθορισμός δράσεων και προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων, με στόχο την καλύτερη θωράκιση του Δήμου απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που έγιναν, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων καθώς και ο έλεγχος των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι μόνο μέσα από συνεργασία, συντονισμό και διαρκή ετοιμότητα μπορεί να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης έκτακτης ανάγκης, σημείωσε στη σχετική ενημέρωση η δημοτική Αρχή.
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook