Οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν τους τους εργαζομένους, το λαό και τη νεολαία να κρατήσουν αναμμένη την ιστορική φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική των απαγορεύσεων, της τρομοκρατίας, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, των αντεργατικών νόμων, καθώς και να βάλουν τέλος στην εγκληματικά παράλογη υγειονομική της πολιτική που αφήνει έκθετη την κοινωνική πλειοψηφία και δυσχεραίνει τους όρους διαβίωσής της.
«Ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική των ΗΠΑ-Ε.Ε., που κλιμακώνουν τις επεμβάσεις τους στην περιοχή, τις πολεμικές προετοιμασίες που δυναμώνουν», υπογραμμίζουν οι οργανώσεις.
Και συνεχίζουν: «Οι οργανώσεις που υπογράφουμε το κάλεσμα αυτό καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να δώσουμε στο φετινό Πολυτεχνείο το αγωνιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο που του αξίζει, με εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, στις 17 του Νοέμβρη!
Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, αγωνιζόμενο για τη ζωή, ενάντια στη θανατοπολιτική της κυβέρνησης, ξέρει να αγωνίζεται και συγχρόνως να προστατεύει και να προστατεύεται από τον κορονοϊό. Το αποδείξαμε και στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας και της προστασίας του διπλανού μας, της μάσκας και των αποστάσεων είναι αυτονόητα.
Μαζί με τα εμβληματικά συνθήματα του Πολυτεχνείου του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», υψώνουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για Υγεία για όλο το λαό.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!
Υπογράφουν οι οργανώσεις:
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΕΚ
ΕΚΚΕ
ΚΚΕ (μ-λ)
Κόκκινο Νήμα
Κρίση και Κριτική
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νΚΑ
Ξεκίνημα
ΟΚΔΕ
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
ΣΕΚ».