Από την έντυπη έκδοση της εβδομαδιαίας Αμαρυσίας – 20/11
Δεν ήταν έκπληξη πως σε μια ακόμη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο τέθηκε για μια ακόμη φορά ως αίτημα η επιστροφή και επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.
Αλλά η απάντηση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Μπόρις Τζόνσον ήταν και πάλι αρνητική, μολονότι η ελληνική πλευρά έχει πλέον ως επιχείρημά της και την πρόσφατη απόφαση της UNESCO.
Κατά τα λοιπά, η επίσκεψη Μητσοτάκη στη βρετανική πρωτεύουσα είχε ούτως ή άλλως ιστορικό χαρακτήρα, καθώς ήταν η πρώτη μετά το Brexit και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι… περιμένουμε μαζικά τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι -πανδημίας επιτρεπούσης, ασφαλώς- αλλά και τους Βρετανούς επενδυτές.