Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι για την φονική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, τον Μάιο του 2010, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.
Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την αθώωση του Θ. Σ. κατηγορούμενου για την επίθεση στη Marfin και τον Π.Α. ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση, χωρίς θύματα, στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ».
Η εισαγγελική πρόταση
Η εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα, είχε προτείνει την απαλλαγή και των δυο κατηγορουμένων. Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος Π.Α. δεν ήταν εκείνη την ημέρα μεταξύ των διαδηλωτών. «Αδιαμφισβήτητα δεν ήταν στην πορεία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στον κατηγορούμενο Θ. Σ. υπογράμμισε πως από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν αρκετά στοιχεία σε βάρος του ώστε να κριθεί ένοχος.
«Ο Σ. ήταν στην πορεία, το περιέγραψε και ο ίδιος. Όμως, δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές αποδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του», τόνισε η εισαγγελέας και πρότεινε την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων.
Πηγή: www.news.gr