«Λαβράκια» βγάζουν οι έλεγχοι από τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην περιοχή της Μυκόνου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα».
Έτσι, εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σε κατάστημα της Luis Vuitton στο κέντρο του νησιού δύο POS συνδεδεμένα με την Ελβετία, ενώ άλλο ένα τέτοιο POS εντοπίστηκε στο μαγαζί της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, στην τελευταία περίπτωση βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ και τώρα ερευνάται η νομιμότητα της πρακτικής αυτής, ενώ τα δύο POS κατασχέθηκαν.
Επίσης, με βάση τις ίδιες πηγές, στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.
Ακόμη, τονίζεται πως στο εστιατόριο Κατρίν του νησιού κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ, διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.
Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.