Ο Όμιλος Τεχνολογίας του ΓΕΛ Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης», κάνοντας χρήση της τεχνολογίας των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), εντόπισε και απεικόνισε τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς επίσης χαρτογράφησε την προσβασιμότητα στην περιοχή της Φιλοθέης.
Την Παρασκευή 5 Μαΐου, ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης», συνοδεία του διευθυντή του σχολείου Πέτρου Ματζάκου, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη και παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους.
Στο πλαίσιο εργασίας των μαθητών έχει γίνει χαρτογράφηση αγαλμάτων, σχολείων, αξιοθέατων, πολιτιστικών εγκαταστάσεων, περιπατητικών διαδρομών, σούπερ μάρκετ και περιπτέρων. Επίσης, έγινε χαρτογράφηση των πεζοδρομίων στην περιοχή της Φιλοθέης, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Καταγράφηκαν τα εμπόδια, οι ράμπες και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων, με σκοπό τον χαρακτηρισμό της καταλληλότητάς τους.
«Θερμά Συγχαρητήρια στην δημιουργική ομάδα του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίστης» υπογραμμίζει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.
Ειδήσεις από τη Φιλοθέη και το Ψυχικό στο amarysia.gr