Μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης Ψυχικού, συνοδεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Νέστωρα Ταίηλορ, είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», του Μεγάρου Μουσικής το 12 Μαρτίου,
Με την βοήθεια της εξαίρετης μουσικολόγου Gabriella Spanò, από το επιστημονικό προσωπικό της Βιβλιοθήκης, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις σημαντικότερες βάσεις δεδομένων με ψηφιοποιημένα μουσικολογικά άρθρα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, κ.λπ., να πληροφορηθούν για τα τρέχοντα επιμορφωτικά προγράμματα και τις συναυλίες της βιβλιοθήκης, καθώς και να θέσουν δικά τους ερωτήματα, όπως αυτά είχαν προκύψει από τα κείμενα που είχαν ετοιμάσει με αφορμή το αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Ι. Σ. Μπαχ.
Επιπλέον, η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κα. Αναστασία Μεράκου εξυπηρετεί τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου μας σε ερευνητικές εργασίες και μελέτες., στο πλαίσιο της σπουδής τους.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν για μία παρόμοια εξόρμηση στο άμεσο μέλλον, ώστε να μοιραστούν αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Ωδείου στο τηλέφωνο: 210 6752550. e-mail: dim-odeio@okapa.gr