Ανεστάλη η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Παλαιού Ηρακλείου, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για το δεύτερο ΚΕΠ της πόλης, το οποίο άρχισε να λειτουργεί μόλις πριν από ένα χρόνο στην εν λόγω περιοχή και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πεύκων και Βορείου Ηπείρου. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η λειτουργία του υποκαταστήματος αυτού είχε απασχολήσει επί μακρόν την προηγούμενη δημοτική αρχή της πόλης, καθώς ενώ οι εγκαταστάσεις του ήταν έτοιμες από το 2009, παρέμενε κλειστό λόγω ελλείψεων σε προσωπικό έως τον Σεπτέμβριο του 2010. Συγκεκριμένα, το «κόλλημα» οφειλόταν στη διαφωνία μεταξύ της τότε δημοτικής αρχής και του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που απαιτούνταν για τη λειτουργία του εν λόγω υποκαταστήματος.
Τελικά, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του ΚΕΠ, η νέα δημοτική αρχή της πόλης, υπολογίζοντας τον αριθμό των επισκεπτών του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, σε συνάρτηση με τα λειτουργικά έξοδά του (ενοίκιο και μισθοί) έκρινε ασύμφορη τη συνέχιση της λειτουργίας του. Στην εισήγησή του προς το Σώμα, ο δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος ανέφερε ότι «όπως είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο στο Δήμο μας λειτουργεί, εκτός του κεντρικού ΚΕΠ, και ένα παράρτημα που βρίσκεται επί των οδών Πεύκων και Βορείου Ηπείρου», υποστηρίζοντας ότι «μετά από έναν χρόνο λειτουργίας και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, η επισκεψιμότητα στο εν λόγω ΚΕΠ είναι ιδιαιτέρως μικρή, με αποτέλεσμα οι δαπάνες που δημιουργούνται από τη λειτουργία του, να είναι δυσανάλογες των ωφελειών που προκύπτουν από αυτή».
Σημειώνεται ότι στο εν λόγω υποκατάστημα απασχολούταν ένας υπάλληλος, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε αυτό από τον Δήμο, καθώς και δύο συμβασιούχοι, αριθμός που είχε εγκριθεί από την κεντρική διοίκηση.
Από εδώ και στο εξής, για τις υπηρεσίες που παρέχονταν στο συγκεκριμένο ΚΕΠ, και συγκεκριμένα το γνήσιο της υπογραφής, τις επικυρώσεις, το ΑΜΚΑ, καθώς και τις διευκρινιστικές πληροφορίες στους πολίτες για θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους, οι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται στο κεντρικό ΚΕΠ Ηρακλείου, που λειτουργεί εντός του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης (επί της οδού Στ. Καραγιώργη 2).
Το κεντρικό ΚΕΠ Ηρακλείου λειτουργεί καθημερινά, από τις 08:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 14:00.
Αρετή Κοτσολάκου








































































































